• Головна
  • Новини
  • Благодійний фонд УГКЦ став співорганізатором турніру з "зеленого" футболу для дітей з уразливих сімей...

Благодійний фонд УГКЦ став співорганізатором турніру з "зеленого" футболу для дітей з уразливих сімей

18.11.2010, 11:39
Благодійний фонд УГКЦ став співорганізатором турніру з "зеленого" футболу для дітей з уразливих сімей - фото 1

Турнір пройде 21 листопада в рамках проекту «Зелений футбол заради здоров’я дітей», що реалізовується спільно кількома недержавними організаціями з різних міст України: Благодійним фондом «Карітас-Київ», Одеським благодійним фондом «Шлях до дому» та Благодійним фондом «Наш дім – Україна» (Донецьк) у співпраці з Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) та за підтримки Фундації Кока-Кола.

Турнір пройде 21 листопада в рамках проекту «Зелений футбол заради здоров’я дітей», що реалізовується спільно кількома недержавними організаціями з різних міст України: Благодійним фондом «Карітас-Київ», Одеським благодійним фондом «Шлях до дому» та Благодійним фондом «Наш дім – Україна» (Донецьк) у співпраці з Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) та за підтримки Фундації Кока-Кола.

Напередодні змагань, 20 листопада, з 13:30 до 15:30 відбудеться прибирання прибережної паркової зони озера Радунка Радужного мікрорайону (Воскресенка) м. Києва.

Як повідомили РІСУ у прес-службі «Карітас-Київ» , мета проекту «Зелений футбол заради здоров’я дітей» – об’єднати дітей з уразливих сімей, з притулків та безпритульних дітей у «зелені» футбольні команди у трьох містах України – Києві, Одесі та Донецьку, – пропонуючи альтернативу нездоровому та ризиковому способу життя.

Karitas_kyiv.jpg

Діяльність в рамках проекту передбачає спортивні, просвітні заходи і спрямована на вилучення дітей з вуличного середовища, їх ресоціалізацію, профілактику негативних соціальних явищ, характерних для цієї групи дітей. Дитячо-юнацькі команди, створені в рамках проекту, об’єднує не тільки спортивне захоплення, а й бажання зробити наш світ кращим. Прийняти участь в «зеленій акції» на узбережжі озера Радунка учасники футбольних команд запрошують усіх бажаючих, кому небайдуже його рідне місто, столиця держави, краса і чистота її природи.

21 листопада 2010 р. в БФ «Карітас-Київ», що знаходиться за адресою: вул.Микитенка, 7-Б, – «зелені» команди з Києва, Одеси та Донецька візьмуть участь в турнірі з міні-футболу. Турнір стане продовженням міжрегіонального чемпіонату України з вуличного футболу для підлітків, які знаходяться в кризових ситуаціях, розпочатого ще в березні цього року, - повідомляє директор столичного Карітасу о. Роман Сиротич.

Організатори акції наголошують, що згідно з офіційними даними, чисельність населення в Україні на кінець 2009 року становить майже 46 мільйонів чоловік, з яких близько 10 млн. – у віці до 18 років. З них – 80 000 дітей, які постійно проживають в спеціалізованих закладах. Немає жодної офіційної статистики щодо кількості дітей і молодих людей, які живуть і працюють на вулицях України, але їх кількість варіюється від 40000 до 300000 осіб. Найбільш схильні до небезпечної поведінки ті діти, які позбавлені батьківської опіки, безпритульні, з неблагополучних сімей. Вони схильні до наркоманії, алкоголізму, тютюнопаління, продажу сексуальних послуг, насильства і зґвалтування.

Благодійний фонд «Карітас-Київ» є місцевою благодійною організацією, заснованою в 1992 році, головною метою діяльності якої є здійснення благодійної діяльності в інтересах суспільства і окремих категорій осіб. Основними напрямками діяльності фонду є: моральна, психологічна та матеріальна підтримка гуманітарних, соціальних, культурних та оздоровчих ініціатив; надання допомоги малозабезпеченим верствам населення (багатодітним сім’ям, дітям-вулиці, дітям-сиротам, особам похилого віку, важкохворим та ін.). За 18 років роботи Фонду тисячі потребуючих одержали благодійну допомогу.

Одна з провідних програм фонду «Соціальна робота з дітьми та молоддю» зосереджує увагу на неповнолітніх з уразливих сімей (неповних, малозабезпечених, з проблемами залежностей) та тими, які проживають на вулиці. Так, в навчально-ігровій кімнаті Соцально центру для дітей та молоді є бібліотека, комп'ютери, підбірка розвиваючих ігор, засоби для творчості й навчання. Психолог, соціальний педагог та волонтери допомагають у навчанні, проводять заняття з культури спілкування, особистісного розвитку, безпечної поведінки, здійснюють краєзнавчі прогулянки, кінопокази тощо. Ведеться робота з батьками, робота в сім'ях. Здійснюється пошук безпритульних на вулицях. Карітас-Київ забезпечує можливість підліткам «групи ризику» безкоштовно займатись футболом з професійним тренером, створено дитячо-юнацьку команду «Мрія», яка регулярно бере участь в різноманітних змаганнях аматорських футбольних команд.