• Головна
  • Новини
  • Голова Конференції римо-католицького єпископату України оголосив про збір коштів для Гаїті...

Голова Конференції римо-католицького єпископату України оголосив про збір коштів для Гаїті

25.01.2010, 11:00
Голова Конференції римо-католицького єпископату України оголосив про збір коштів для Гаїті - фото 1
До Карітасу всіх дієцезій РКЦ в Україні звернувся 23 січня архиєпископ Львівський Мечислав Мокшицький.

Haity.jpgЛЬВІВ — До Карітасу всіх дієцезій РКЦ в Україні звернувся архиєпископ Львівський Мечислав Мокшицький 23 січня. У зверненні Голова Конференції римо-католицького єпископату закликав у найближчий час організувати грошову збірку перед храмами по всій Україні для потреб постраждалих від землетрусу в Гаїті, а зібрані пожертви якнайшвидше передали до центрального офісу «Карітас Спес Україна» в Києві.

«Ми всі глибоко зворушені цією трагедією, тим більше, що вона торкнулася однієї з найбідніших країн світу. Вірю, що, як завжди в таких ситуаціях, вірні нашої Церкви в Україні та всі люди доброї волі допоможуть потерпілим. Усіх тих, хто під час землетрусу відійшов до вічності, довіримо Божому Милосердю. А сиріт і вдів, усіх потерпілих оточімо нашою сердечною молитвою і даром від серця», — йдеться у зверненні Митрополита Мокшицького. Про це інформує Католицький медіа-центр.

Трагедія на Гаїті трапилася 13 січня. Під завалами будівель загинули сотні тисяч людей, практично третина мешканців країни залишилася без засобів для існування. Пошукові роботи з віднайдення з-під завалів людей офіційно на Гаїті завершилися. Усіх, кого до цього часу не знайшли, кажуть рятувальники, слід вважати загиблими, бо за такий час врятуватися з-під завалів фактично неможливо. У результаті землетрусу на Гаїті загинув і 63-річний архиєпископ Порт-о-Пренса Жозеф Серж Міот.