• Головна
  • Новини
  • В УГКЦ розпрацьовують шляхи для ефективнішої допомоги дітям, які опинились у складних життєвих обставинах...

В УГКЦ розпрацьовують шляхи для ефективнішої допомоги дітям, які опинились у складних життєвих обставинах

28.12.2009, 14:51
В УГКЦ розпрацьовують шляхи для ефективнішої допомоги дітям, які опинились у складних життєвих обставинах - фото 1
Дводенний семінар на тему «Особливості соціальної роботи з дітьми, які опинились у складних життєвих обставинах» відбувся в рамках проекту Патріаршої Курії «Соціальне служіння УГКЦ».

sluzinnia_1.jpgКИЇВ — Дводенний семінар на тему «Особливості соціальної роботи з дітьми, які опинились  у складних життєвих обставинах» відбувся в рамках проекту Патріаршої Курії «Соціальне  служіння УГКЦ». Семінар відбувався від 24 до 25 грудня у реколекційному центрі Львівської Архиєпархії УГКЦ в Брюховичах. Про це РІСУ повідомив о. Андрій Нагірняк.

До участі в ньому були запрошені працівники Карітасу, члени чоловічих та жіночих монаших чинів і згромаджень, представники парафій, які здійснюють соціальне служіння дітям чи в дитячих будинках сімейного типу, чи в мобільних станціях допомоги дітям вулиці, чи в соціальних центрах. Підвищувати свій професійний рівень їм допомагали фахівці соціальної служби «Віфанія» (м. Київ). Серед розглянутих тем: «Соціально-психологічні особливості роботи з сім’ями з дітьми, які перебувають у складних життєвих обставинах», «Індивідуальна соціальна робота. Основні етапи роботи з конкретним випадком».

На початку семінару до учасників звернувся  його організатор, референт з соціальних питань Патріархії УГКЦ, священик Андрій Нагірняк: «Ваше служіння є дуже цінним для нашої Церкви та суспільства в цілому, і всі ми зацікавлені в тому, щоб його покращувати. Ми сподіваємось, що семінар також стане доброю нагодою для налагодження та розвитку внутрішньоцерковної співпраці в соціальному служінні дітям».