• Головна
  • Новини
  • Папа в “Urbi et Orbi”: Нехай припиняться страждання на сході України!...

Папа в “Urbi et Orbi”: Нехай припиняться страждання на сході України!

12.04.2020, 14:39
Папа в “Urbi et Orbi”: Нехай припиняться страждання на сході України! - фото 1
Моя думка сьогодні лине, насамперед, до тих, хто постраждав від коронавірусу – до тих, хто помер від цього недугу та до тих, хто оплакує їхні смерті.

Моя думка сьогодні лине, насамперед, до тих, хто постраждав від коронавірусу – до тих, хто помер від цього недугу та до тих, хто оплакує їхні смерті.

Про це сьогодні, 12 квітня, у своєму Великодньому посланні “Urbi et Orbi” сказав Папа Франциск.

«Нехай же Господь життя прийме у Себе в Своєму царстві померлих і дарує утішення та надію тим, які ще досі проходять через випробування, особливо, похилим віком і самотнім. Нехай же не забракне Його утішення та необхідної допомоги тим, які перебувають у ситуації особливої уразливості, як ті, що працюють в лікувальних закладах чи живуть у казармах і тюрмах. Для багатьох людей це Пасха самотності, яку переживають серед жалоби та численних нестатків, спричинених пандемією, від фізичних страждань до економічних проблем», - побажав він.

Папа Римський зазначив, що через пандемію Європейський Союз сьогодні стоїть перед епохальним викликом, від якого залежатиме не лише його майбутнє, але й майбутнє всього світу. Тому європейці повинні проявити солідарність та відкинути егоїзм окремих інтересів.

Папа також закликав допомогти найбіднішим країнам впоратися з найбільшими потребами, зменшуючи, а навіть і прощаючи, борг, що тяжіє на їхніх бюджетах. Він також висловився за послаблення міжнародних санкцій.

«Нехай же криза, яку переживаємо, не спричиниться до того, щоб ми забули про численні інші надзвичайні ситуації, що несуть із собою страждання багатьох людей», - заявив понтифік.

Згадав Римський Архиєрей у своїй промові і Україну.

«Нехай же Христос, наш мир, просвітить тих, хто є відповідальним за конфлікти, щоби вони наважилися приєднатися до заклику глобального та негайного припинення вогню в усіх куточках світу. Це не час на те, щоб і далі виробляти та займатися торгівлею зброї, витрачаючи величезний капітал, який повинен бути використаним на те, щоб лікувати людей та рятувати життя. Нехай же це, навпаки, буде час покласти край тривалій війні, яка закривавила дорогу Сирію, конфліктові в Ємені та напруженню в Іраку, як також у Лівані. Нехай же це буде час, коли ізраїльтяни й палестинці відновлять діалог, щоб знайти стійке та тривале рішення, що дозволить обом сторонам жити в мирі. Нехай припиняться страждання населення східних регіонів України. Нехай же буде покладено край терактам, скоєним проти стількох невинних осіб у різних країнах Африки», - заявив Папа Римський.