• Головна
  • Новини
  • Папа у час пандемії просить допомоги в Богородиці і закликає духовенство бути з народом...

Папа у час пандемії просить допомоги в Богородиці і закликає духовенство бути з народом

14.03.2020, 12:40
Папа у час пандемії просить допомоги в Богородиці і закликає духовенство бути з народом - фото 1
Святіший Отець ввірив Рим, Італію та весь світ під покров Матері Божої, як знак спасіння та надії в актуальній ситуації надзвичайного стану, пов’язаного з пандемією.

Святіший Отець ввірив Рим, Італію та весь світ під покров Матері Божої, як знак спасіння та надії в актуальній ситуації надзвичайного стану, пов’язаного з пандемією. Про це повідомляє Радіо Ватикану.

папа.jpeg

Молитва Святішого Отця:

Маріє, ти завжди сяєш на нашій дорозі як знак спасіння та надії. Ввіряємося Тобі, Здоров’ю хворих, Яка під хрестом єдналася з болями Ісуса, зберігаючи стійкою Свою віру. Ти, що є Спасінням римського люду, знаєш, чого потребуємо, й ми упевнені, що подбаєш про все, аби, як у Кані Галилейській, повернулися радість і свято після цієї хвилини випробування. Допоможи нам, Мати Божественної Любові, підкорятися волі Отця та чинити те, що нам скаже Ісус, Який взяв на Себе наші страждання та обтяжився нашими болями, аби через хрест привести нас до радості воскресіння. Амінь.

Під Твою милість прибігаємо, Пресвята Мати Божа. Не погорди благанням нас, що переживаємо випробування, й визволи нас від всілякої небезпеки, о преславна й преблагословенна Діво.

Ситуація, що склалася в сьогоднішній Італії та в усьому світі, спонукала Папу Франциска звернутися до Пресвятої Богородиці, щоб також підтримати кардинала-вікарія, який цією Святою Месою започаткував щоденне служіння Євхаристії, що о 19:00 транслюватиметься в прямому ефірі телеканалу Італійської Єпископської Конференції «TV2000», аби вийти назустріч потребам вірних, які змушені перебувати вдома з огляду на обмеження, впровадженні з метою запобігти поширенню вірусу.

Папа підніс молитву і за душпастирів, аби вони зуміли подбати про те, щоб не залишити Божий люд самотнім і супроводжувати його утішенням Божого слова, таїнств і молитви.

“В ці дні єднаємося з хворими, з родинами, які страждають від цієї пандемії. Я б хотів сьогодні помолитися також за душпастирів, які повинні супроводжувати Божий люд в цей період кризи: аби Господь подав їм сили й здатність обирати найкращі засоби для того, щоб нести допомогу. Крайні міри не завжди є добрими, а тому молімося: щоби Святий Дух подав душпастирям вміння та пастирське розпізнавання, аби вони подбали про заходи, що не залишатимуть вірний Божий люд самотнім. Аби Божий люд відчував супровід душпастирів та утішення Божого слова, таїнств і молитви.”