• Головна
  • Новини
  • Віднині в прямому ефірі з Ватикану буде щоденна Меса для хворих на коронавірус та карантинних...

Віднині в прямому ефірі з Ватикану буде щоденна Меса для хворих на коронавірус та карантинних

09.03.2020, 13:40
Папа вирішив, що від 9 березня щоденна ранкова Свята Меса, яку він служить у резиденції «Дім святої Марти» у Ватикані, буде транслюватись у прямому ефірі. Про це повідомляє Радіо Ватикану.

Папа вирішив, що від 9 березня щоденна ранкова Свята Меса, яку він служить у резиденції «Дім святої Марти» у Ватикані, буде транслюватись у прямому ефірі. Про це повідомляє Радіо Ватикану.

Щоб виявити близькість до хворих людей, до тих, що відбувають карантин чи  не мають можливості взяти особистої участь у богослуженні, Папи Франциск вирішив, що від понеділка 9 березня 2020 року Святі Меси, які він служить у резиденції «Дім святої Марти» у Ватикані, будуть транслюватись у прямому ефірі через засоби суспільної комунікації Святої Столиці та телевізійні станції, які їх ретранслюють.

Про це повідомив директор прес-центру Ватикану Маттео Бруні. Він наголосив, що це дасть можливість усім бажаючим супроводити молитву Святішого Отця, навіть якщо вона відбувається без участі вірних з-поза Ватикану.

Ранкові Святі Меси в каплиці «Дому святої Марти» у Ватикані є однією з особливостей понтифікату Папи Франциска.

Папа завжди бажав, щоб ці Святі Меси не транслювались у прямому ефірі. Але, беручи до уваги теперішню ситуацію з інфекцією коронавірусом та надзвичайні запобіжні заходи, він дозволив на пряму трансляцію, аби щоденно бути близько до страждаючих.

Беручи до уваги Указ Президії Ради міністрів Італійської республіки, єпископат Італії призупинив до п'ятниці, 3 квітня, всі богослуження, в тому числі й похоронні. Обмежувальні заходи, запроваджені владою, болісно та з труднощами сприймають пастирі, священники та вірні, але, одночасно, італійська Церква наголошує, що прагне зробити свій внесок у захист охорони здоров'я.