• Головна
  • Новини
  • Папа Франциск прийняв зречення єпископа РКЦ Броніслава Бернацького...

Папа Франциск прийняв зречення єпископа РКЦ Броніслава Бернацького

18.02.2020, 17:37
Папа Франциск прийняв зречення єпископа РКЦ Броніслава Бернацького - фото 1

У вівторок, 18 лютого 2020 р., офіційні представники Ватикану повідомили, що Папа Франциск прийняв зречення з уряду Ординарія Одесько-Сімферопольської дієцезії РКЦ в Україні єпископа Броніслава Бернацького. Його наступником призначено єпископа Станіслава Широкорадюка, дотеперішнього Коад’ютора згаданої дієцезії.

У вівторок, 18 лютого 2020 р., офіційні представники Ватикану повідомили, що Папа Франциск прийняв зречення з уряду Ординарія Одесько-Сімферопольської дієцезії РКЦ в Україні єпископа Броніслава Бернацького. Його наступником призначено єпископа Станіслава Широкорадюка, дотеперішнього Коад’ютора згаданої дієцезії. Про це повідомляє Радіо Ватикану.

Утворена 4 травня 2002 року, Одесько-Сімферопольська дієцезія охоплює територію Криму, Одеської, Миколаївської, Херсонської та Кіровоградської областей. Від моменту її заснування і дотепер її очолював єпископ Броніслав Бернацький, обраний наприкінці 2018 року Головою Конференції Римо-Католицьких єпископів України. У вересні минулого року єрархові виповнилося 75 років.

Новий Одесько-Сімферопольський Ординарій Станіслав Широкорадюк, який є вихідцем із Ордену Братів Менших, здійснює єпископське служіння вже понад чверть сторіччя. Святий Папа Іван Павло ІІ 26 листопада 1994 р. призначив його єпископом-помічником Житомирської (від 1998 р. – Київсько-Житомирської) дієцезії, а 6 січня 1995 року рукоположив його в базиліці Святого Петра.

В 2012-2014 роках єпископ Станіслав також адміністрував Луцьку дієцезію, доки 12 квітня 2014 був призначений Єпископом Харківсько-Запорізьким. Залишався адміністратором цієї дієцезії й після того, як 2 лютого 2019 р. Папа Франциск призначив його єпископом-коад’ютором із спеціальними повноваженнями Одесько-Сімферопольської дієцезії. Це тривало до призначення новим Єпископом Харківсько-Запорізьким о. Павла Гончарука, про що було оголошено 6 січня 2020 р., а 14 лютого відбулися єпископські свячення та введення в уряд.