• Головна
  • Новини
  • Апостольський нунцій в РФ заявив про можливість скликання Вселенського християнського Собору...

Апостольський нунцій в РФ заявив про можливість скликання Вселенського християнського Собору

11.12.2019, 16:37
Апостольський нунцій в РФ заявив про можливість скликання Вселенського християнського Собору - фото 1
Ватикан сподівається на проведення Вселенського християнського Собору і на пошук способу його провести. Про це заявив 9 грудня на прес-конференції в РІА “Новости” апостольський нунцій в РФ архиєпископ Челестино Мільоре, передає Credo Press.

Ватикан сподівається на проведення Вселенського християнського Собору і на пошук способу його провести. Про це заявив 9 грудня на прес-конференції в РІА “Новости” апостольський нунцій в РФ архиєпископ Челестино Мільоре, передає Credo Press.

Челестино Мільоре

“Сподіваємося, що Вселенський Cобор відбудеться, але хтось повинен його скликати. Це повинна бути одна людина, яка його скличе”, – сказав він, відповідаючи на запитання журналістів про те, чи можливий новий Вселенський собор за участю представників усіх конфесій християнства у сучасних умовах.

“У майбутньому ми знайдемо спосіб, як скликати Вселенський Cобор, знайдемо формулу, як зібратися разом”, – додав нунцій.

Коментуючи цю заяву, державне російське агентство пише: “Деякі експерти в сфері міжцерковних відносин вважають, що Константинопольський Патріархат на цей час рухається до укладення унії (союзу) з Римо-Католицькою Церквою. Зокрема, в березні цього року на конференції в Москві була представлена доповідь афонських насельників старця Паїсія Кареотіса і ченця Єпіфанія Капсаліотіса, в якій говорилося про те, що Константинополь і Рим нібито вже узгодили спільне управління юрисдикцією, яке почне явно діяти після об’єднавчого Вселенського Cобору. Раніше про можливість такого Cобору говорив і нинішній Константинопольський Патріарх Варфоломій, і Папа Римський Франциск. Провести вони його можуть 2025 року, в річницю Першого Вселенського собору 325 року”.