• Головна
  • Новини
  • У Ватикані розпочалася зустріч Папи і Курії з проводом УГКЦ...

У Ватикані розпочалася зустріч Папи і Курії з проводом УГКЦ

05.07.2019, 14:34
У Ватикані розпочалася зустріч Папи і Курії з проводом УГКЦ - фото 1
У п’ятницю, 5 липня 2019 р., у Ватикані розпочалася дводенна зустріч, на яку Святіший Отець запросив Патріарха УГКЦ та членів Постійсного Синоду, Митрополитів УГКЦ та очільників окремих дикастерій Римської Курії.

У п’ятницю, 5 липня 2019 р., у Ватикані розпочалася дводенна зустріч, на яку Святіший Отець запросив Патріарха УГКЦ та членів Постійного Синоду, Митрополитів УГКЦ та очільників окремих дикастерій Римської Курії.

Про це повідомляє Радіо Ватикану.

Мата цієї зустрічі - поглиблення відомостей про життя та потреби України та визначення способів, якими Католицька Церква може посвятитися проповідуванню Євангелія та зробити внесок у підтримку страждаючих і сприяння мирові.

Нагадаємо, що на початку травня Ватиканський прес-центр поширив повідомлення, в якому зазначалося, що беручи до уваги ситуацію в Україні, Святіший Отець Франциск вирішив запросити на 5 та 6 липня 2019 року до Риму Верховного Архиєпископа, членів Постійного Синоду та Митрополитів Української Греко-Католицької Церкви.

Цією зустріччю, в якій також беруть участь очільники Дикастерій Римської Курії, що займаються питаннями, які стосуються країни, Папа бажає висловити свою близькість Українській Греко-Католицькій Церкві, що здійснює душпастирське служіння як на батьківщині, так і в різних місцях світу.

«Крім того, – йдеться в комюніке, – ця зустріч стане черговою нагодою для поглиблення відомостей про життя та потреби України з метою визначити способи, якими Католицька Церква, а особливо, Греко-Католицька Церква, може дедалі ефективніше посвятитися проповідуванню Євангелія, зробити внесок у підтримку страждаючих та сприяння миру, порозумінню з Католицькою Церквою латинського обряду та іншими Церквами й християнськими спільнотами».