У Ватикані Папа очолює «Пасхальне чування»

20.04.2019, 21:31

У католицьких храмах латинського обряду в ніч перед Христовим воскресінням відправляється богослуження, що має назву «Пасхальне чування». Літургія Пасхальної Вігілії складається з чотирьох частин: Літургії Світла, Літургії Слова, Літургії Хрищення і Євхаристійної Літургії

У католицьких храмах латинського обряду в ніч перед Христовим воскресінням відправляється богослуження, що має назву «Пасхальне чування». Літургія Пасхальної Вігілії складається з чотирьох частин: Літургії Світла, Літургії Слова, Літургії Хрищення і Євхаристійної Літургії.

У Пасхальному чуванні виражається перехід від смерті й гріха до нового життя в Христі. 

У Ватикані це богослуження очолює Папа Франциск. Воно розпочинається в базиліці святого Петра о 20:30 римського часу, тобто о 21:30 київського.

Обряди «Пасхального чування» сповнені глибоким змістом, радістю та духовним підбадьоренням. Відправа розпочинається у притворі базиліки обрядом благословення вогню та пасхальної свічки. Пасхальна свічка символізує Воскреслого Христа. Потім Папа очолить процесійний похід до базиліки, спочатку лише при світлі свічок, а під час співу «Світло Христове» по всій базиліці спалахне яскраве світло.

Під час цієї Святої Меси Святіший Отець уділить Святі Тайни християнського втаємничення вісьмом дорослим катехуменам. Вони походять з різних країн світу: Італії, Еквадору, Перу, Албанії та Індонезії. Найстаршій з них виповнилося 60 років, а наймолодшому – 21.