• Головна
  • Новини
  • Шок і смуток: У Ватикані відреагували на пожежу в соборі Паризької Богоматері...

Шок і смуток: У Ватикані відреагували на пожежу в соборі Паризької Богоматері

16.04.2019, 11:18
Шок і смуток: У Ватикані відреагували на пожежу в соборі Паризької Богоматері - фото 1
Офіційний представник Ватикану Алессандро Джізотті заявив, що пожежа в соборі Паризької Богоматері викликає шок і смуток.

Офіційний представник Ватикану Алессандро Джізотті заявив, що пожежа в соборі Паризької Богоматері викликає шок і смуток. Про це повідомляє Reuters, передає УНН.

“Звістка про жахливу пожежу, яка зруйнувала собор Нотр-Дам, символ християнства у Франції і в світі, викликала шок і смуток у Святого Престолу. Ми висловлюємо близькість французьким католикам і жителям Парижа і будемо молитися за пожежників і тих, хто робить все можливе, щоб подолати цю драматичну ситуацію”, — сказав Джізотті.

Тим часом президент Конференції католицьких єпископів Франції Ерік де Мулен-Бофор заявив, що роботи з відновлення собору Паризької Богоматері можуть тривати багато років.

“Нам потрібні роки і роки відновлювальних робіт, це величезна втрата, величезна рана”, — написав він у Twitter. Особливою втратою він назвав обвалення шпиля собору.

“Цей шпиль символізував длань, звернену до Господа в очікуванні його милості”, — підкреслив архиєпископ.

За його словами, “собор Паризької Богоматері уособлює прагнення до миру, краси, надії, і саме в цьому його значення не тільки для християнської віри”.