• Головна
  • Новини
  • "Потрібно молитися разом з молоддю", - заклик Глави УГКЦ Папський Синод зустрів оплесками...

"Потрібно молитися разом з молоддю", - заклик Глави УГКЦ Папський Синод зустрів оплесками

11.10.2018, 09:39
"Потрібно молитися разом з молоддю", - заклик Глави УГКЦ Папський Синод зустрів оплесками - фото 1
Про необхідність плекати молитовний дух серед сучасної молоді говорив 9 жовтня 2018 року Блаженніший Святослав на Папському Синоді, що відбувається у Ватикані.

Про необхідність плекати молитовний дух серед сучасної молоді говорив 9 жовтня 2018 року Блаженніший Святослав на Папському Синоді, що відбувається у Ватикані.

Звертаючись до Святішого Отця та синодальних отців, Глава УГКЦ говорив про те, що Церква повинна навчити сучасну молоду людину молитися. “Пригадую, що хтось із синодальних отців кілька днів тому говорив про необхідність молитися за молодь. Я б хотів додати: потрібно молитися не лише за молодь, а й разом із молоддю. Ми бачимо, що серед молоді дуже сильно зростає ця потреба. У східному світі існує одна давня традиція: коли молода людина підходить до старця, то насамперед просить його, щоб він навчив її молитися”, - наголосив Блаженніший Святослав.

Святослав_про_молодь.jpg

Він також розповів учасникам Синоду про дослідження, яке було проведене в усіх єпархіях УГКЦ в Україні та діаспорі.  Завданням цього опитування було допомогти Церкві зрозуміти, хто, як і коли вчить молодь молитися.

“Ми відкрили для себе несподівану та досить тривожну реальність, - зауважив Блаженніший Святослав. - Виросли цілі покоління, які ніколи не бачили, щоб їхні батьки молилися. Деякі респонденти відповідали, що брали участь у богослужіннях, але ніколи не бачили, щоб священик молився сам або з ними.  Більшість молоді відповідали, що навчилися молитися від своїх ровесників під час паломництв. Значна частина учасників опитування відповіла, що сьогодні є мало тих, хто зміг би навчити їх молитися”.

“Саме тому ми звернулися з проханням до наших монастирів та єпископів відкрити їхні доми та створити в них школи молитви для молоді”, - сказав Предстоятель УГКЦ.

Він також подякував екуменічній спільноті Тезе, “яка стає молодіжним всесвітнім центром молитви для молоді, де створюється ціла культура молитви. Дякую за те, що організували ваші дні молитви у Львові (Україна), де ви створили атмосферу спільної молодіжної молитви католиків, православних і протестантів”.

Учасники Папського Синоду відреагували на виступ Глави УГКЦ гучними оплесками, повідомляє Департамент інформації УГКЦ.