• Головна
  • Новини
  • Папа в «Urbi et Orbi»: Просимо для України плодів миру та злагоди...

Папа в «Urbi et Orbi»: Просимо для України плодів миру та злагоди

01.04.2018, 14:01
Папа Франциск у своєму традиційному Великодньому посланні «Urbi et Orbi», виголошеному сьогодні, 1 квітня, побажав миру та «плодів нового життя» усьому світу і особливо тим державам, де проливається кров, страждають діти та невинні люди.

Папа Франциск у своєму традиційному Великодньому посланні «Urbi et Orbi», виголошеному сьогодні, 1 квітня, побажав миру та «плодів нового життя» усьому світу і особливо тим державам, де проливається кров, страждають діти та невинні люди.

У цьому контексті згадав Римський Архиєрей і Україну, повідомляє Радіо Ватикану.

«Плодів миру просимо для України, аби зміцнювалися кроки на користь згоди та були полегшені можливості для здійснення гуманітарних ініціатив, яких потребує населення», - підніс своє прохання понтифік з лоджії ватиканської базиліки Святого Петра.

Плодів миру Папа попросив «для всього світу, починаючи від улюбленої та скривавленої Сирії, населення якої виснажене війною, якій не видно кінця».

«Плодів примирення випрошуємо для Святої Землі, що також і цими днями зранена відкритими конфліктами, які не щадять беззбройних, для Ємену та всього Близького Сходу, аби діалог та взаємна пошана переважили над поділами і насильством», – сказав понтифік і додав до цього сумного переліку країни Африканського континенту, «що страждають від голоду, місцевих конфліктів та тероризму» та закликавши не забувати про жертви війни в Південному Судані, насамперед, про дітей!»

«Плодів діалогу випрошуємо для Корейського півострова, аби переговори, що саме тривають, сприяли гармонії та примиренню регіону. Нехай же ті, на кому лежить безпосередня відповідальність, діють мудро та розсудливо задля сприяння добру корейського народу та збудування взаємин довіри в лоні міжнародної спільноти», – заявив Папа.

Святіший Отець також підніс молитву за венесуельський народ, який за словами своїх єпископів «живе на своєрідній “чужині” у власній країні». «Нехай же силою Воскресіння Господа Ісуса він зможе віднайти справедливий, мирний і людяний шлях для того, щоб якнайшвидше вийти з політичної та гуманітарної кризи, яка його терзає, і нехай не забракне гостинності й допомоги для тих його дітей, які змушені покинути свою батьківщину», – закликав він.

Папа також побажав, аби Воскреслий Христос приніс «плоди нового життя дітям, які з причини війн і голоду зростають без надії, позбавлені освіти й медичної допомоги, а також для похилих віком, відкинених, немов непотріб». Плодів мудрості він попросив і для політичних лідерів, «аби вони завжди шанували людську гідність, з посвятою віддавалися на служіння спільному добру й забезпечували розвиток і безпеку своїм громадянам».