• Головна
  • Новини
  • 2018 рік для Папи Франциска проходитиме під знаком молоді і сім’ї...

2018 рік для Папи Франциска проходитиме під знаком молоді і сім’ї

14.01.2018, 09:43
2018 рік для Папи Франциска проходитиме під знаком молоді і сім’ї - фото 1
Про це в ексклюзивному інтерв’ю для «VaticanNews» повідомив кардинал П’єтро Паролін, Державний Секретар Святого Престолу та один із найближчих співробітників Папи Франциска, інформує Радіо Ватикану.

Про це в ексклюзивному інтерв’ю для «VaticanNews» повідомив кардинал П’єтро Паролін, Державний Секретар Святого Престолу та один із найближчих співробітників Папи Франциска, інформує Радіо Ватикану.

паролін.jpg

«Очевидно, цей 2018 рік буде позначений, власне, особливим зосередженням уваги Церкви на всіх її рівнях на молоді, тобто, на очікуваннях, прагненнях, на викликах, які молоді люди повинні долати, й на сподіваннях, які вони носять у своєму серці, як також на слабкостях і побоюваннях. Отож, – зазначив кардинал Паролін, – це буде важливий рік. І Папа вже звертав на це увагу в своїх промовах під час різдвяного періоду».

На думку Державного Секретаря, «найінноваційнішим» в підході до справи є «пошуки способів будувати нові взаємини Церкви з молоддю», позначені «парадигмою відповідальності, вільної від будь-яких проявів патерналізму». Церква прагне «дійсно вступити в діалог з молодіжною дійсністю», намагаючись зрозуміти молодь та допомогти їй.

«Водночас, – додав кардинал Паролін, – я б хотів послатися на відому промову Джона Кеннеді з нагоди вступу на посаду в далекому 1961 році, коли він сказав: “Ви не повинні запитувати, що країна може зробити для вас, але повинні запитати себе, що ви можете і повинні зробити для країни”. Вважаю, що таким є також інноваційний підхід Церкви: Папа, Церква запитують молодь, що вони можуть зробити для Церкви, яким може бути їхній внесок у поширення Євангелія сьогодні. Й думаю, що молодь зуміє відповісти на це запрошення з притаманними великодушністю та ентузіазмом».

Коли йде мова про молодь, думка мимоволі лине й до сім’ї. У серпні в Дубліні відбудеться Всесвітня зустріч сімей, важлива подія, що проходитиме через два роки після оприлюднення «Amoris laetitia».

На думку кардинала Пароліна, також й у випадку «Amoris laetitia» бачимо не лише відкриті для сім’ї обійми Церкви, відкритість щодо її проблем у сучасному світі, аби допомогти їй втілювати Євангеліє, але також прохання і запрошення до співпраці, аби родини також могли зробити свій внесок у зростання Церкви.