Діти нагородили Папу Франциска орденом посмішки

04.08.2017, 09:38
Діти нагородили Папу Франциска орденом посмішки - фото 1
Нагорода c 1968 року присвоюється відомим людям, які приносять дітям радість. Папа Франциск став другим понтифіком, якому вручають таку нагороду. Раніше відзнакою нагородили св. Івана Павла ІІ.

Папа Франциск став 1000-м лауреатом дитячої нагороди і офіційно визнаний капітулою Ордену "Другом Дітей". Номінували його діти з польського міста Глогов, яких підтримали осередки капітули у різних куточках світу. 

Особливість нагородження ще й в тому, що папа Франциск зазвичай не приймає нагороди і нічого не чіпляє на свою сутану. А тут погодився, щоб 9-тилітній Мілош причепив медаль до його пелерини.

Сам орден посмішки присуджується з 1968 року відомим людям, які приносять дітям радість. Ініціатива про присудження ордена повинна виходити від людей, які не досягли повноліття.  Під час церемонії вручення кавалер ордена зобов`язаний з посмішкою випити склянку лимонного соку. Цього разу цей ритуал упустили. 

Серед нагороджених Орденом Посмішки - Мати Тереза ​​Калькутська, єпископ Антоній Длугош, о. Ян Твардовський, Туве Янссон, Астрід Ліндгрента ін. Про це інформує прес-служба Львівської діє цезії РКЦ.