Патріарх УГКЦ зустрівся з Папою Франциском

11.11.2016, 11:00
Патріарх УГКЦ зустрівся з Папою Франциском - фото 1
Папа Франциск 10 листопада прийняв на приватній аудієнції Патріарха УГКЦ Святослава (Шевчука), який цими днями перебуває у Римі і бере участь у Пленарній Асамблеї Папської Ради сприяння єдності християн.

OSSROM.jpg-9999.jpgПапа Франциск 10 листопада прийняв на приватній аудієнції Патріарха УГКЦ Святослава (Шевчука), який цими днями перебуває у Римі і бере участь у Пленарній Асамблеї Папської Ради сприяння єдності християн.

Про це повідомляє Радіо Ватикану.

За словами Глави УГКЦ, під час зустрічі він представив Святішому Отцеві напрацювання Синоду Єпископів УГКЦ, що відбувся на початку вересня, зокрема, ті рішення і пропозиції, які стосуються компетенції Єпископа Риму. Першоєрарх звернув увагу на те, що головна тема цього синоду – дияконія, тобто, соціальне служіння, була співзвучною з Ювілейним Роком Божого Милосердя, що стало нагодою підбити підсумки його переживання в УГКЦ.

Ще однією темою, заторкнутою під час зустрічі, була участь УГКЦ в працях Міжнародної змішаної комісії богословського діалогу між католицькою і православними Церквами, яка на даний час розглядає питання синодальності й першості. Відзначено, що досвід синодальності УГКЦ може бути цікавим та корисним і для Вселенської Церкви. Підкреслено теж, що в екуменічному діалозі УГКЦ бажає не просто бути присутньою, але бути активним учасником.

Розповідаючи про те, як очолювана ним Церква свідчить Євангеліє в українському суспільстві, Блаженніший Святослав представив свій нещодавній візит до Краматорська, те, як виглядає життя людей у так званій «сірій зоні» й участь УГКЦ в здійсненні ініціативи «Папа для України». У цьому контексті Святіший Отець поділився враженням від нещодавніх Апостольських подорожей до південного Кавказу, що дали змогу зустріти ситуації, схожі до тих, які сьогодні переживає Україна, що ці явища не є якимось ізольованим фактом.

За словами Глави УГКЦ, Папа запевнив, що особливо має Україну в своєму серці та молиться за всіх її мешканців, уділяючи своє Апостольське благословення.