• Головна
  • Новини
  • У Ватикані створено нове Відомство у справах мирян, родини і життя...

У Ватикані створено нове Відомство у справах мирян, родини і життя

18.08.2016, 11:21
У Ватикані створено нове Відомство у справах мирян, родини і життя - фото 1
15 серпня Папа Франциск призначив Префектом Дикстерії у справах мирян, родини і життя єпископа Кевіна Джозефа Фаррелла, дотеперішнього Ординарія Далласу в США.

«Як турботлива Мати, Церква протягом сторіч завжди відзначалася турботою та увагою до мирян, родини та життя, виявляючи любов милосердного Спасителя до людства. Ми, добре це усвідомлюючи з огляду на Наше служіння Пастиря Господнього стада, з готовністю докладаємо зусилля для того, щоб багатства Ісуса Христа належним чином та щедро поширювалися між вірними», – цими словами розпочинається Апостольський Лист Motu Proprio «Sedula Mater» (Турботлива Мати), яким Папа Франциск створив Дикастерію (Відомство) у справах мирян, родини і життя.

Папа_пише.JPG

У листі, датованому 15 серпня 2016 року та оприлюдненому 17 серпня, зазначається, що метою цього акту є дбання про те, щоби «відомства Римської Курії відповідали вимогам нашого часу та були пристосованими до потреб Вселенської Церкви», а його завданням є надати мирянам та сім’ям «підтримку й допомогу», щоб вони були «активним свідченням Євангелія» та «вираженням доброти Відкупителя».

У документі зазначається, що компетенції та функції, які дотепер виконували Папська Рада в справах мирян та Папська Рада в справах сім’ї, переходять до новоствореного відомства від 1 вересня ц.р., з остаточним скасуванням згаданих Папських Рад.

Одночасно, у середу, 17 серпня 2016 р., у Ватикані повідомлено про те, що 15 серпня Папа Франциск призначив Префектом Дикстерії у справах мирян, родини і життя єпископа Кевіна Джозефа Фаррелла, дотеперішнього Ординарія Далласу в США.

Статут нового відомства в справах мирян, родини і життя, затверджений на випробувальний період, був оприлюднений 4 червня 2016 року. У ньому зазначається, що новий орган Апостольської Столиці відповідатиме за справи, які стосуються захисту життя, апостоляту мирян та душпастирської опіки сімей. З новим відомством пов’язана Папська Академія «За життя». Про це повідомляє Радіо Ватикан.