• Головна
  • Новини
  • Папа до молоді: нехай СДМ стане мозаїкою народів і культур, з’єднаних милосердям...

Папа до молоді: нехай СДМ стане мозаїкою народів і культур, з’єднаних милосердям

21.07.2016, 12:14
Папа до молоді: нехай СДМ стане мозаїкою народів і культур, з’єднаних милосердям - фото 1
Напередодні поїздки на Всесвітній День Молоді Папа Франциск звернувся з відеопосланням до його молодих учасників та до народу Польщі.

Напередодні поїздки на Всесвітній День Молоді Папа Франциск звернувся з відеопосланням до його молодих учасників та до народу Польщі.

СДМ.jpg

«Дорогі брати й сестри!

Вже наближається тридцять перший Світовий День Молоді, який кличе мене на зустріч молодих людей з усього світу, запрошених до Кракова, і дає мені також радісну нагоду зустрічі дорогого польського народу. Все буде відбуватись під знаком Милосердя, в цьому Ювілейному Році, разом із вдячною та шанобливою пам’яттю про святого Івана Павла ІІ, який був творцем Світових Днів Молоді і провідником польського народу на його недавньому історичному шляху до свободи.

Дорогі молоді поляки, я знаю, що вже здавна готуєте, понад усе молитвою, велику зустріч у Кракові. Щиро вам дякую за це все, що робите і за любов, з якою це чините; вже відтепер вас обіймаю й благословлю.

Дорога молоде з усієї Європи, Африки, Америки, Азії та Океанії! Благословлю також і ваші країни, ваші прагнення й ваші кроки до Кракова, щоб вони стали паломництвом віри й братерства. Нехай же Господь Ісус дасть вам благодать досвідчити в собі самих Його слова: «Благословенні милосердні, бо вони зазнають милосердя» (Мт 5,7).

Дуже бажаю з вами зустрітись, аби дати світові новий знак гармонії, мозаїку різних облич, багатьох рас, мов, народів і культур, але всіх з’єднаних в ім’я Ісуса, який є Обличчям Милосердя.

А тепер звертаюсь до вас, дорогі сини й доньки польського народу! Відчуваю, що прибуття до вас є великим даром від Господа, бо ви є народом, який у своїй історії зазнав багатьох випробувань – деяких дуже важких – і попрямував вперед з силою віри, підтриманий материнською рукою Діви Марії. Я впевнений, що паломництво до санктуарію в Ченстохові стане для мене зануренням в цю випробувану віру, що принесе мені багато добра. Дякую вам за молитви, якими приготовляєте мій візит.

Дякую єпископам, священикам, ченцям і черницям, мирянам, особливо сім’ям, яким символічно підношу постсинодальне Апостольське Напоумлення Amoris laetitia. Моральне й духовне «здоров’я» народу спостерігається на сім’ях: тому святому Іванові Павлові ІІ так багато залежало на наречених, молодих подружжях і на сім’ях. Тривайте далі на цій дорозі!

Дорогі брати й сестри, звертаюсь до вас із цим посланням, як запорукою моєї любові. І до побачення в Польщі!». Про це повідомляє Радіо Ватикан.

Напередодні поїздки на Всесвітній День Молоді Папа Франциск звернувся з відеопосланням до його молодих учасників та до народу Польщі.

Про це повідомляє Радіо Ватикан.