• Головна
  • Новини
  • Глава УГКЦ про візит кардинала Пароліна: допомога Ватикану є знаком підтримки незалежної України...

Глава УГКЦ про візит кардинала Пароліна: допомога Ватикану є знаком підтримки незалежної України

21.06.2016, 13:48
Глава УГКЦ про візит кардинала Пароліна: допомога Ватикану є знаком підтримки незалежної України - фото 1
Про значення візиту в Україну Державного Секретаря Святого Престолу кардинала П’єтро Пароліна, який 18 і 19 червня перебуває у Львові, своїми думками в інтерв’ю для Радіо Ватикану поділився Глава УГКЦ Блаженніший Святослав.

Про значення візиту в Україну Державного Секретаря Святого Престолу кардинала П’єтро Пароліна, який 18 і 19 червня перебуває у Львові, своїми думками в інтерв’ю для Радіо Ватикану поділився Глава УГКЦ Блаженніший Святослав:

«Гуманітарна акція – це тільки одна десята цієї допомоги, яку Папа дасть і дає Україні вже під час цього візиту. Бо ми так рахуємо, що якщо йдеться про ті кілька мільйонів євро, які можуть прийти як допомога, а в нас є кілька мільйонів біженців, то припадає по одному євро на біженця. Всіх не врятуємо. Всіх не нагодуємо за ті гроші. Найважливішим є те, що Святіший Отець і, зокрема, його Державний Секретар, який очолює дипломатію, дає чітко зрозуміти, що Святіший Отець підтримує незалежну, суверенну Українську державу і підтримує український народ, який відстоює право бути собою на своїй рідній землі. Це дуже важливо.

Святослав_про_візит.jpg

Також, я думаю, що дуже важливо було почути і агресорові, і Європі, певне послання, яке хотів залишити кардинал Паролін. До Європи він промовив, що Європа має відчути свій обов’язок в стосунку до України, тому що Україна є інтегральною частиною Європейського континенту. І це були процитовані пророчі слова ще св. Папи Івана Павла ІІ, сказані під чай його візиту 15 років тому до України. А до агресора він сказав, що кордони України є непорушними і треба поважати міжнародне право. Тому я думаю, що лише з часом ми зможемо до кінця зрозуміти і побачити весь об’єм тієї підтримки, солідарності Святішого Отця з Україною і плоди цього візиту». Про це інформує Радіо Ватикан.