Новий нунцій в Україні має особливу місію від Папи

23.12.2015, 15:52
Новий нунцій в Україні має особливу місію від Папи - фото 1
Новий Апостольський Нунцій архиєпископ Клаудіо Ґуджеротті, який нещодавно прибув в Україну, розповів CREDO про свої робочі плани та нові виклики, а також про мрії та побажання.

Новий Апостольський Нунцій архиєпископ Клаудіо Ґуджеротті, який нещодавно прибув в Україну, розповів CREDO про свої робочі плани та нові виклики, а також про мрії та побажання.

За словами нунція, Папа, відряджаючи його в Україну,  попросив бути «його знаком близькості та розради для українців».

«Ця розрада має бути дуже конкретною. Побачимо, як це можна здійснити, з допомогою всіх вас. І я постараюся це чинити з Божою допомогою та молитвою братів і сестер. Як людина віруюча, я впевнений, що добро та мир матимуть останнє слово. Бог любить нас так сильно, що навіть наші гріхи не можуть Йому перешкоджати. Я працюватиму також, аби сприяти зростанню Церкви, тому що різноманітність, якщо діє в сопричасті, стає надзвичайним багатством. А також переді мною стоїть завдання екуменізму: простягнути руку до тих, хто простягнув свою, щоб ухопити всі руки — а їх безліч, — які прагнуть і просять миру та справедливості.», – сказав архиєпископ.

Гуджеротті.jpg

Як він наголошує, його перше завдання — це підтримувати конкретними жестами тих, хто страждає. «Папа Франциск мені дав добре зрозуміти, що це його першочергове завдання для мене. Мені треба багато навчитися, слухаючи багато і багатьох. Бути з людьми, які страждають, аби зрозуміти, як можна залишатися близьким їхньому стражданню, а де можна його полегшити».

Новий нунцій прибув до України після служіння в Білорусі, тому стверджує, що у  Білорусі побачив «велику симпатію та братерство у ставленні до України».

 «Історія часто єднала ці два народи в одній і тій самій долі. Також і відновлення життя Церкви зіткнулося з подібними викликами. Мінськ став місцем, де проводять зустрічі деякі сторони, задіяні у конфлікті. У цьому сенсі бачу певну послідовність моєї місії», – наголосив  архиєпископ Клаудіо Ґуджеротті.

 А ще новий нунцій розповів, що старатиметься зрозуміти українську мову та про те, що мріє про «світ гармонії, примирення, вільної краси, яку не експлуатують».

На Різдво нунцій Клаудіо Ґуджеротті побажав українцям: «Щоб настав мир, справжня рівність, справедливість, чесність, праця для всіх, справедливий розподіл благ».