• Головна
  • Новини
  • Помер кардинал Роберто Туччі – організатор візиту Папи Івана Павла ІІ в Україну...

Помер кардинал Роберто Туччі – організатор візиту Папи Івана Павла ІІ в Україну

17.04.2015, 09:30
Був він щирим другом України, не тільки цікавився українськими справами, але при багатьох нагодах особисто підтримував Україну.

Ввечері 14 квітня 2015 р., відійшов у вічність кардинал Роберто Туччі, ТІ. 19 квітня йому би виповнилось 94 роки життя. Протягом 19-ти років він був організатором Апостольських подорожей Святішого Отця по світі і саме він приготував також і Апостольський візит  святого Івана Павла ІІ в Україну, однак, у лютому 2001 року Папа призначив його кардиналом і він передав проведення Апостольської подорожі своєму наступникові, монсеньйорові Ренато Боккардо, але на бажання Папи був поруч із ним під час візиту в Україну. Був він щирим другом України, не тільки цікавився українськими справами, але при багатьох нагодах особисто підтримував Україну.

Кардинал Роберто Туччі народився 19 квітня 1921 року в Неаполі. Від 1973 до 1985 року він був Генеральним Директором Радіо Ватикану і майже від початку понтифікату Папи Івана Павла ІІ йому доручено також і допомагати в організації Апостольських візитів. Від 1985 року, за дорученням Святішого Отця, він повністю посвятився організації папських візитів, яких ставало дедалі більше. В приміщенні Ватиканського Радіо діяло його бюро, як організатора Апостольських подорожей Івана Павла ІІ і в цьому скромному офісі він залишився працювати і надалі, допомагаючи Апостольській Столиці своїм величезним досвідом. Тут він трудився до дуже похилого віку, доки йому дозволяло здоров’я. І кожного разу, коли проходячи коридорами, зустрічаючись із членами української редакції, неодмінно вітався українською мовою: «Доброго дня!», зупинявся, щоб розпитати, уточнити, як ідуть справи в Україні, чи події насправді такі, як це висвітлюють італійські ЗМІ. Про це повідомляє Радіо Ватикан.

Нагадаємо, що 2 квітня минуло 10 років з дня переходу до вічності святого Папи Івана Павла ІІ.