• Головна
  • Теми
  • Посол України Тетяна Іжевська обговорила останні події на Донбасі з Главою зовнішньополітичного відомства Святого Престолу...

Посол України Тетяна Іжевська обговорила останні події на Донбасі з Главою зовнішньополітичного відомства Святого Престолу

10.02.2015, 16:07
Посол України Тетяна Іжевська обговорила останні події на Донбасі з Главою зовнішньополітичного відомства Святого Престолу - фото 1
В Державному секретаріаті Посол України Тетяна Іжевська зустрілась із новопризначеним Секретарем з міждержавних відносин Святого Престолу архиєпископом Полом Річардом Ґаллахером.

Дипломатія.jpgВ Державному секретаріаті Посол України Тетяна Іжевська зустрілась із новопризначеним Секретарем з міждержавних відносин Святого Престолу архиєпископом Полом Річардом Ґаллахером.

У ході зустрічі співрозмовники обговорили останні події на Донбасі, актуальні питання двостороннього співробітництва, шляхи взаємодії у рамках міжнародних організацій, а також майбутній візит до Ватикану католицьких єпископів східного і західного обрядів з України, який триватиме з 16 по 21 лютого 2015 р.

Посол України висловила вдячність Святому Престолу за постійні заклики до миру в Україні, за підтримку територіальної цілісності держави та молитви про тих, хто страждає внаслідок збройного протистояння на Сході України. «Символом цієї підтримки Святого Престолу для тисяч українців став оригінал Нерукотворного образу Ісуса Христа з особистої захристії Папи Франциска, який у ці дні знаходиться в Україні», - відзначила Тетяна Іжевська.

Посол поінформувала новопризначеного Секретаря з міждержавних відносин про наявні випадки нелегального утримання громадян України на окупованих територіях та у російських в’язницях й попросила сприяння.

У ході розмови сторони також обмінялись думками щодо перспектив міжконфесійного діалогу в Україні та становища національних меншин у контексті теперішніх подій. Про це повідомили у посольстві України при святому Престолі.