• Головна
  • Новини
  • Під час візиту Аd limina єпископи УГКЦ розкажуть Папі про реальну ситуацію з війною в Україні...

Під час візиту Аd limina єпископи УГКЦ розкажуть Папі про реальну ситуацію з війною в Україні

05.02.2015, 17:17
Під час візиту Аd limina єпископи УГКЦ розкажуть Папі про реальну ситуацію з війною в Україні - фото 1
З 16 по 21 лютого католицькі владики східного і західного обрядів з України відвідають Ватикан.

Дзюрах.jpgЗ 16 по 21 лютого католицькі владики східного і західного обрядів з України відвідають Ватикан.

«Ми сподіваємося зустрітися з Папою під час спеціального візиту Аd limina у Ватикані, що запланований на лютий цього року, особисто висловити йому нашу вдячність та розповісти про реальну ситуацію в країні", – розповів Адміністратор Патріаршої курії УГКЦ владика Богдан (Дзюрах) для Релігійно-інформаційної служби SIR.

«УГКЦ глибоко вдячна Папі Франциску за його заклики до миру в Україні, за його спеціального легата на святкування 25-річчя виходу УГКЦ з підпілля, кардинала Кристофа Шенборна, який відвідав Київ у грудні минулого року, і насамперед за молитви про тих, хто страждає через війну в нашій Батьківщині».

Владика Богдан уже вкотре звертається до міжнародного співтовариства з проханням набратися сміливості і визнати те, що в Україні триває не громадянська війна чи внутрішній конфлікт, а військова агресія, неоголошена війна в центрі Європи, яка була спланована далеко заздалегідь.

«Ми повинні мати мужність назвати ім'я автора цієї трагедії і зробити все можливе, щоб запобігти дальшим кривавим подіям, які дедалі більше поширюються. Ми очікуємо акцій солідарності на різних рівнях", - резюмував Адміністратор Патріаршої курії УГКЦ. Про це повідомляє Департамент інформації УГКЦ.

Довідка

Візити ad limina Apostolorum, окрім юридичного, мають глибокий пасторальний та богословський характер. Візити ad limina становлять особливий момент пасторальної єдності між єпископами всіх помісних Церков у всьому світі. Папа під час таких зустрічей може ознайомитися з ситуацією кожної дієцезії.