• Головна
  • Новини
  • Папський посланець: Те, чим живе Україна сьогодні, має стати взірцем для інших країн світу...

Папський посланець: Те, чим живе Україна сьогодні, має стати взірцем для інших країн світу

11.12.2014, 12:37
Папський посланець: Те, чим живе Україна сьогодні, має стати взірцем для інших країн світу - фото 1
А ще кардинал Кристоф Шенборн закликав українців захищати свою країну.

«Я мав велику честь зустрітися з представниками Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій. Я маю глибоке переконання, що саме тут та єдність є живою і це те, що я ніколи в своєму житті не досвідчував». Про це сказав Папський посланець, Кристоф Шенборн, Архиєпископ Відня у Патріаршому соборі Воскресіння Христового в Києві під час Молитовних чувань за перемогу Добра в Україні з нагоди 25-ї річниці здобуття свободи УГКЦ.

Шенборн.jpg

«Чи це є власне те страждання, - продовжив його еміненція, - переслідування чи немочі, що християнські Церкви, юдейські, мусульманські громади об’єдналися в такий спосіб, що можна на дотик відчути цю єдність. Я був дуже зворушений. Те, чим живе Україна сьогодні має стати взірцем для інших країн світу».

А ще кардинал Кристоф Шенборн закликав українців захищати свою країну.

«Ви мусите захищати свою країну. Це ваше право і ваш обов’язок. Але без ненависті», - на цьому наголосив Папський легат, Кристоф Шенборн, Архиєпископ Відня, перебуваючи з офіційним візитом в Україні з нагоди 25-ї річниці виходу УГКЦ з підпілля.

 «Тільки тоді, коли ненависті немає в наших серцях, ми можемо перемогти ненависть. Христос на хресті встановив мир у власній особі», - зазначив він.

Папський посланець зауважив, що кожен конфлікт провокує нас до ненависті й ми стаємо ворогами один одного. «Ця спокуса є в кожної людини, яка переживає несправедливість, насилля, обман. Християни в Україні є живі. Вони не зустрічаються з ненавистю. І це те, з чим я повертаюся з України», – вважає архиєпископ. Про це повідомляє Департамент інформації УГКЦ.