• Головна
  • Новини
  • У Ватикані завершується Пленарна зустріч Папської Ради сприяння єдності християн...

У Ватикані завершується Пленарна зустріч Папської Ради сприяння єдності християн

21.11.2014, 10:55
У Ватикані завершується  Пленарна зустріч Папської Ради сприяння єдності християн - фото 1
У контексті 50-річчя декрету Другого Ватиканського Собору про екуменізм «Unitatis redintegratio» від 18 до 21 листопада 2014 р. у Ватикані відбувається чергова Пленарна зустріч Папської Ради сприяння єдності християн.

Ватикан_зустріч.JPGУ контексті 50-річчя декрету Другого Ватиканського Собору про екуменізм «Unitatis redintegratio» від 18 до 21 листопада 2014 р. у Ватикані відбувається чергова Пленарна зустріч Папської Ради сприяння єдності християн.

Тема обговорення: «Ціль екуменізму: принципи, нагоди та виклики через п’ятдесят років після прийняття Unitatis redintegratio», інформує Радіо Ватикан.

Пленарна зустріч завершиться урочистою академією в Папському Григоріянському Університеті, приуроченою 50-річчю соборового документу про відновлення єдності християн, під час якої богослови різних Церков та церковних спільнот висловлять своє бачення цього декрету, співставляючи його з актуальними екуменічними викликами. А напередодні, тобто, 20 листопада, в папській базиліці святого Павла поза мурами відбудеться подячна екуменічна молитва. В роботі зустрічі, з доручення Блаженнішого Святослава Шевчука, який є членом цієї Папської Ради, бере участь о. Ігор Шабан, голова Комісії УГКЦ для сприяння єдності між християнами.

Як йдеться у повідомленні, 21 листопада 1964 року, Отці Собору затвердили не лише декрет про екуменізм «Unitatis redintegratio», але також Конституцію про Церкву «Lumen gentium» та декрет про Східні Католицькі Церкви «Orientalium ecclesiarum».