• Головна
  • Новини
  • Папа Франциск отримав нагоду ознайомитися з думками дітей українських мігрантів...

Папа Франциск отримав нагоду ознайомитися з думками дітей українських мігрантів

10.10.2014, 09:44
Папа Франциск отримав нагоду ознайомитися з думками дітей українських мігрантів - фото 1

На зустрічі зі Святішим Отцем Франциском 9 жовтня Блаженніший Святослав, Глава УГКЦ, подарував йому книжку “Діти емігрантів про себе”. До видання увійшли листи дітей до своїх батьків, які виїхали за кордон у пошуках роботи. На її сторінках біль дітей, історії про їх життєві та дитячі роздуми.

Мігранти.jpg

Перебуваючи у Ватикані для участі в Папському Синоді про сім’ю, Блаженніший Святослав таким чином вирішив привернути увагу також до проблеми виховання та душпастирства дітей іммігрантів. Відомо, що українці, 80 відсотків з яких жінки, є п’ятою за кількістю етнічною спільнотою серед іммігрантів  Італії.

Видання вийшло у світ італійською мовою у видавництві Фундації “Мігрантес” з ініціативи о. Марка Семегена, пасторального координатора для українців греко-католиків Італії. “Ця книга спонукає Церкву до душпастирської праці з дітьми іммігрантів та є справжнім викликом для Церкви”, - переконаний монсеньйор Жан-Карло Перего, директор Фундацєї “Мігрантес” Єпископської Конференції Італії. Про це повідомляє Департамент інформації УГКЦ.