• Головна
  • Новини
  • Потрібна ретельніша підготовка до святого Таїнства подружжя, – Ватикан...

Потрібна ретельніша підготовка до святого Таїнства подружжя, – Ватикан

09.10.2014, 09:36
Потрібна ретельніша підготовка до святого Таїнства подружжя, – Ватикан - фото 1
Про необхідність ретельнішої та більшої пасторальної опіки під час підготовки до святого таїнства Подружжя говорили 8 жовтня на Папському Синоді, що проходить цими днями у Ватикані.

Про необхідність ретельнішої та більшої пасторальної опіки під час підготовки до святого таїнства Подружжя говорили 8 жовтня на Папському Синоді, що проходить цими днями у Ватикані.

При цьому “Церква не повинна боятися зменшення кількості подружніх пар, котрі бажають отримати церковний шлюб ”. Про це повідомляє Департамент інформації УГКЦ з посиланням на прес-службу УГКЦ в Італії.

Ватикан.jpg

“Підготування до Подружжя повинно бути довгим, індивідуальним та строгим. Інакше Церква ризикує наповнювати церковні трибунали справами про визнання недійсності шлюбу”, - ідеться в повідомленні Синоду, скликаного Папою Франциском.

“Потрібна ретельніша підготовка до Подружжя, щоб воно було не лише дійсним, а й плодоносним. Подружжя не можна розглядати тільки як мету, до котрої потрібно прямувати. Воно передусім є шляхом до вищої мети, шляхом особистого зростання та розвитку в парі з іншою особою. Подружнє життя є справжнім покликанням, яке вимагає вірності, щоб стати істинним місцем розвитку та збереження людського суспільства”.  Саме тому “подружню пару впродовж усього її сімейного життя має постійно супроводжувати ревне душпастирське служіння Церкви”.

Нагадаємо, що УГКЦ на Папському Синоді представляє Глава Церкви Блаженніший Святослав. Учора у своїй доповіді перед синодальними отцями він говорив про актуальні проблеми та першочергові завдання сімейного душпастирства в українських реаліях.  

Теги: #Шлюб