• Головна
  • Новини
  • Надзвичайний Синод у Ватикані обговорює душпастирську опіку розлучених та одностатеві шлюби...

Надзвичайний Синод у Ватикані обговорює душпастирську опіку розлучених та одностатеві шлюби

07.10.2014, 10:10
Надзвичайний Синод у Ватикані обговорює душпастирську опіку розлучених та одностатеві шлюби - фото 1
Робота Синоду триватиме до 19 жовтня.

5 жовтня у Ватикані розпочались засідання ІІІ Надзвичайної Асамблеї Синоду Єпископів, на якому єпископи з різних країн світу обговорюють найактуальніші проблеми та виклики сім’ї у сучасному світі. Про специфіку родинного життя та подружжя в Україні учасникам Синоду розповість Блаженніший Святослав, Глава УГКЦ.

Відкриваючи Синод, Папа Франциск закликав учасників та доповідачів «висловлюватись відверто та слухати з покорою». «Кожен повинен говорити те, що відчуває. Після останньої консисторії (лютий 2014), на якій ми обговорювали тему сім’ї, один кардинал написав мені, що не всі кардинали мали сміливість говорити про деякі проблеми у присутності Папи, боячись, що Папа думає інакше. Це не є добре і не є справжньою синодальністю. Потрібно говорити все, що у Господі відчуваємо необхідним сказати», – сказав Святіший Отець, звертаючись до синодальних отців.

Ватикан.jpg

Одночасно Папа Франциск наголосив, що учасники Синоду повинні з повагою та відкритим серцем слухати своїх співбратів. «Саме ці два аспекти визначають синодальність... Я прошу вас висловлювати ваші думки спокійно та в мирі, адже присутність Папи на Синоді завжди є гарантією збереження віри», – зазначив Святіший Отець.

Головною темою Синоду є душпастирська опіка розлучених, однак учасники також дискутуватимуть про одностатеві шлюби та контрацепцію. Робота Синоду триватиме до 19 жовтня. На завершення буде опубліковано документ, який підсумує головні теми, а також стане базовим документом для наступної роботи Асамблеї у 2015 році. Про це повідомляє Департамент інформації УГКЦ.