• Головна
  • Новини
  • Доброчинці Східних Церков у Ватикані молилися за мир в Україні...

Доброчинці Східних Церков у Ватикані молилися за мир в Україні

25.06.2014, 10:04
Доброчинці Східних Церков у Ватикані молилися за мир в Україні - фото 1
У Ватикані триває 87-ма Асамблея Ради організацій, які допомагають східним католицьким Церквам (РОАКО).

Сандрі.JPGУ Ватикані триває 87-ма Асамблея Ради організацій, які допомагають східним католицьким Церквам (РОАКО). З цієї нагоди 24 червня 2014 р., в базиліці святого Петра у Ватикані,  на гробі святого Івана Павла ІІ, Префект Конгрегації Східних Церков Кардинал Леонардо Сандрі очолив Месу за жертводавців.

Участь у ній взяв також Патріарх Святослав (Шевчук), Глава УГКЦ, та Апостольський Нунцій в Україні, архиєпископ Томас Едвард Ґалліксон.

Згадуючи про нещодавню канонізацію Римських єпископів Івана ХХІІІ та Івана Павла ІІ, кардинал Сандрі зазначив, що сьогоднішні проханням під час Меси були також близькими згаданим Папам, зокрема, молитва за мир у Сирії, Іраку, на всьому Близькому Сході та в Україні.

«Просімо у милосердного Отця упокоєння для численних жертв існуючих конфліктів та розради для тих, які оплакують втрати», – виголосив під час Меси прохання Кардинал Леонардо Сандрі.

Під час «Молитви вірних» італійською мовою прозвучало таке прохання: «За всіх вірних східних католицьких Церков, на батьківщині та діаспорі. Особливо за греко-католицькі Церкви в Румунії та Україні». За жертви насильства і воєн та за мир у Сирії, Іраку й Україні прозвучало прохання німецькою мовою. Про це повідомляє Радіо Ватикан.

26 червня учасників зустрічі прийме на приватній аудієнції Папа Франциск.