• Головна
  • Новини
  • Ватикан підтвердив Декрет про суспенду священика Зеновія Бенся...

Ватикан підтвердив Декрет про суспенду священика Зеновія Бенся

13.06.2014, 10:09
Ватикан підтвердив Декрет про суспенду священика Зеновія Бенся - фото 1
Конгрегації Східних Церков дослідила матеріали справи на о.Зеновія Бенся з м. Городка, що у Львівській області, та підтвердила Декрет про суспенду, накладену на священика єпархіальним єпископом Тарасом (Сеньківим).

ArticleImages_5.jpgКонгрегації Східних Церков дослідила матеріали справи на о.Зеновія Бенся з м. Городка, що у Львівській області, та підтвердила Декрет про суспенду, накладену на священика єпархіальним єпископом Тарасом (Сеньківим).

Таке повідомляення надійшло до канцелярії Стрийської єпархії УГКЦ з Рима.

Священика Стрийської єпархії Зеновія Бенся церковне керівництво суспендувало 07 листопада 2013 року. Йому забороняється виконувати усі священнодіяння: служіння Божественної Літургії, уділення Святих Тайн, служіння молебнів, акафістів, вечірні, утрені і інших публічних Богослужінь, чину похорону і уділення інших таїнств, приймаючи це як лік для оздоровлення душі та священичого сану. Щоправда, священик не став виконувати цих рішень.

Єпископ Стрийської єпархії УГКЦ Тарас (Сеньків) знову застерігає всіх вірних утриматися від участі у будь-яких священнодіяннях, які б очолював о. Зеновій Бенсь, оскільки така участь є важким гріхом, як також злочином проти церковного закону.