• Головна
  • Новини
  • Папа Франциск пообіцяв Арсенію Яценюку молитися за мир в Україні...

Папа Франциск пообіцяв Арсенію Яценюку молитися за мир в Україні

26.04.2014, 16:28
Папа Франциск пообіцяв Арсенію Яценюку молитися за мир в Україні - фото 1
Сьогодні, 26 квітня, Папа Франциск прийняв у Ватикані Прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка, який прибув до Риму з нагоди канонізації Папів Івана ХХІІІ та Івана Павла ІІ.

Папа Франциск прийняв у Ватикані Прем’єр-міністра України Арсенія ЯценюкаСьогодні, 26 квітня, Папа Франциск прийняв у Ватикані Прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка, який прибув до Риму з нагоди канонізації Папів Івана ХХІІІ та Івана Павла ІІ. Також глава українського уряду зустрівся з Державним Секретарем Апостольської Столиці кардиналом П’єтро Пароліном. Про це повідомляє українська секція Радіо Ватикан.

У склад делегації, серед інших, входив в.о. міністра закордонних справ України Андрій Дещиця та Посол України при Святому Престолі Тетяна Іжевська.

Святіший Отець подарував українському прем’єрові золоту ручку, висловлюючи побажання, що нею він підпише мир. У свою чергу,  Арсеній Яценюк сказав, що також на це сподівається. Папа додав, що зробить з свого боку все можливе.

Український Прем’єр  подарував Папі новорічну світлину Майдану, вказуючи, що тут мільйони українців боролись за свободу та права. Таке ж фото отримав також і Державний Секретар П’єро Паролін.

З Ватикану Арсеній Яценюк із супроводом від’їхав до базиліки Святої Софії в Римі, де відбулась молитва за Україну та зустріч з українською громадою.

Високих гостей зустрів Глава УГКЦ Патріарх Святослав Шевчук, архиєпископ Мечислав Мокшицький, митрополит Львівський РКЦ в Україні, та інші українські владики. Перед меморіалом біля базиліки Святої Софії відбулось вшанування Небесної Сотні та покладено квіти.

Прем’єр-міністр Яценюк провів прес-конференцію, повідомивши, що просив Папу Франциска молитись за Україну, за наш народ, за стабільність і мир в Європі та у світі. Святіший Отець запевнив молитви за Україну.

Опісля в соборі Святої Софії відбулась молитва, після якої Глава УГКЦ подарував Прем’єр-міністрові України книгу про базиліку.

Зазначимо, що глава українського уряду прибув до Ватикану для участі в канонізації, яка відбудеться у неділю, 27 квітня, на площі Святого Петра у Ватикані. Однак, у зв’язку з напруженою ситуацією в Україні він не зміг залишитись на урочисту церемонію, тому українську офіційну делегацію очолить в.о. міністра закордонних справ Андрій Дещиця.

Папа Франциск прийняв у Ватикані Прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка

Папа Франциск прийняв у Ватикані Прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка