• Головна
  • Новини
  • Папа Франциск закликав до припинення насильства в Україні...

Папа Франциск закликав до припинення насильства в Україні

19.02.2014, 12:53
Папа Франциск закликав до припинення насильства в Україні - фото 1
Минулої доби щонайменше 25 людей - 9 міліціонерів і 16 цивільних осіб - загинули під час зіткнень між співробітниками правоохоронних органів і демонстрантами.

Папа_Україна.JPG«З тривожним серцем слідкую за тим, що цими днями відбувається у Києві. Запевняю український народ у своїй духовній близькості й молюся за жертви насильства, за їхні родини і за поранених. Закликаю усі сторони припинити будь-які насильницькі дії та шукати порозуміння і миру в країні», – із таким закликом Папа Франциск звернувся до учасників загальної аудієнції, що, як і кожної середи, зібрала 19 лютого 2014 р. десятки тисяч паломників на площі Святого Петра у Ватикані. Про це повідомляє Радіо Ватикан.

Минулої доби щонайменше 25 людей - 9 міліціонерів і 16 цивільних осіб - загинули під час зіткнень між співробітниками правоохоронних органів і демонстрантами. Увечері 18 лютого демонстрації проти президента Януковича знову розгорнулися на вулицях української столиці з вимогами інституційних реформ. Барикади на площі Незалежності були підпалені; вогонь розділяв сторони, що зіткнулися в запеклому протистоянні. Відчайдушна спроба нічних переговорів між Януковичем і політичними лідерами опозиції не принесла жодних результатів: президент зажадав очищення Майдану і зустрів рішучу відмову.

Зараз Київ практично ізольований від решти частини країни, в деяких західних областях проходять захоплення адміністративних будівель. «Громадянська війна в Україні нікому не потрібна», - заявив прем'єр- міністр Польщі Дональд Туск. Німеччина згодна із застосуванням санкцій проти влади в Києві. Росія відзначає, що насильство в Україні є результатом західної політики.