У Ватикані створена Комісія для захисту дітей

06.12.2013, 10:06
У Ватикані створена Комісія для захисту дітей - фото 1
Про це під час брифінгу у Ватиканському прес-центрі 5 грудня 2013 р. повідомив кардинал Шон О’Меллі, Бостонський архиєпископ.

Ватикан_діти.JPGКатолицька Церква посилює свої старання у справі захисту дітей. Про це під час брифінгу у Ватиканському прес-центрі 5 грудня 2013 р. повідомив кардинал Шон О’Меллі, Бостонський архиєпископ.

Американський єрарх, який є одним із восьми членів Ради, яка допомагає Папі в управлінні Церквою, оголосив, що «рішуче продовжуючи напрямок, розпочатий Папою Бенедиктом XVI, та прислухавшись до порад Ради Кардиналів, Святіший Отець постановив створити спеціальну Комісію з питань захисту дітей, завданням якої буде давати поради Папі щодо старань Апостольської Столиці у справі захисту дітей та душпастирській опіці жертв зловживань».

Кардинал О’Меллі пояснив, що це завдання Комісія здійснюватиме, доповідаючи про актуальних стан програм, впроваджуваних на захист дітей, опрацьовуватиме нові ініціативи з боку Курії, співпрацюючи з єпископами, єпископськими конференціями та настоятелями чернечих спільнот, пропонуючи осіб для здійснення цих ініціатив. Склад та компетенцію Комісії Святіший Отець оголосить найближчим часом шляхом відповідного документу.

Щодо засідань Ради Кардиналів, то вони закінчилися у четвер, 5 грудня, ввечері, завершивши перегляд Конгрегації Римської Курії. Наступну зустріч вирішено провести 17-19 лютого 2014 р., перед Консисторією Кардиналів, запланованою на 20-21 лютого, після якої 22 лютого відбудеться окрема прилюдна консисторія. На ній у кардинальську гідність введуть нових членів Колегії Кардиналів. Речник Апостольської Столиці також пригадав, що на 24-25 лютого 2014 р. запланована чергова зустріч Секретаріату Синоду Єпископів. Про це повідомляє Радіо Ватикан.