• Головна
  • Новини
  • У Ватикані обговорюють стан Східних Католицьких Церков через 50 років після II Ватиканського Собору...

У Ватикані обговорюють стан Східних Католицьких Церков через 50 років після II Ватиканського Собору

19.11.2013, 13:16
У Ватикані обговорюють стан Східних Католицьких Церков через 50 років після II Ватиканського Собору - фото 1
У засіданнях беруть участь Глави Східних Католицьких Церков та інші члени Конгрегації, серед яких і Блаженніший Святослав (Шевчук), Глава УГКЦ.

Конгрегація.JPGВід 19 до 22 листопада у Ватикані триває Пленарна асамблея Конгрегації для Східних Церков. Тема зустрічі: «Східні Католицькі Церкви через 50 років після Другого Ватиканського Собору». У засіданнях беруть участь Глави Східних Католицьких Церков та інші члени Конгрегації, серед яких і Блаженніший Святослав (Шевчук), Глава УГКЦ.

Учасники нарад призадумаються на цінною спадщиною Другого Ватиканського Собору в тому, що стосується християнського Сходу, та її впливом на подальше вчення Церкви, виявлене, зокрема, у проголошеному 1990 році Кодексі Канонів Східних Церков, Апостольському листі блаженного Івана Павла ІІ «Orientale Lumen» та післясинодальному Апостольському напоумленні Венедикта XVI «Ecclesia in Medio Oriente». Відбудеться також підбиття підсумків праці дикастерії та затвердження подальших планів.

У четвер, 21 листопада, кадинал Леонардо Сандрі, Префект Конгрегації, очолить Євхаристійне богослуження в базиліці Святого Петра у співслужінні з учасниками пленарної зустрічі, а в спільній молитві в наміренні за мир у Святій Землі та на всьому Близькому Сході, єднатимуться представники Папських Колегій та інших східних інституцій Риму. Опісля Папа Франциск прийме Патріархів та Верховних Архиєпископів, щоб обговорити становище східних католиків у Святій Землі, Східній Європі, Індії та в діаспорі. Після цього відбудеться аудієнція для всіх учасників Пленарної асамблеї. Про це повідомляє Радіо Ватикан.