Колишній нунцій в Україні очолив нунціатуру в Німеччині

15.11.2013, 11:31
Колишній нунцій в Україні очолив нунціатуру в Німеччині - фото 1
Одинадцятим в повоєнній історії країни дипломатичним представником Папи став Архиєпископ Нікола Етеровіч.

Eterovych..jpgДо Берліна приїхав новий Апостольський Нунцій в Німеччині. Одинадцятим в повоєнній історії країни дипломатичним представником Папи став Архиєпископ Нікола Етеровіч, хорват за походженням, інформує «Католицький оглядач».

Ватиканського дипломата урочисто зустрів місцевий ординарій Райнер Марія Велькі. У вітальному слові він особливо наголосив на тому, що кожен п’ятий католик в Берліні не є німцем, і єрарх сприймає це як особливий знак вселенськості Церкви та поле діяльності для нунція.

Секретар єпископату Ганс Лангендорфер ТІ передав нунцієві вітання від Архиєпископа Роберта Цолліча, глави німецької єпископської конференції, який пообіцяв підтримувати ватиканського дипломата у будуванні чергових мостів між Ватиканом  і Німеччиною.

Нікола Етеровіч народився у Хорватії. Зараз йому 63 роки, 33 з яких він працює у ватиканській дипломатичній службі. Останні дев’ять років єрарх був генеральним секретарем Синоду Єпископів. З 1999 до 2004 року архиєпископ Нікола Етеровіч був Апостольським Нунцієм в Україні. Володіє дев’ятьма мовами.