• Головна
  • Новини
  • Папа Франциск вірить, що 1025-річчя Хрещення стане моментом благодаті для всієї української нації...

Папа Франциск вірить, що 1025-річчя Хрещення стане моментом благодаті для всієї української нації

18.08.2013, 12:13
Папа Франциск вірить, що 1025-річчя Хрещення стане моментом благодаті для всієї української нації - фото 1
З нагоди святкування Українською Греко-Католицькою Церквою 1025-ліття Хрещення Київської Руси та освячення 18 серпня у Києві Патріаршого собору УГКЦ Папа Франциск надіслав звернення, яке зачитав папський посланець литовський кардинал Аюдріс Юзас Бачкіс.

Кардинал.jpgЗ нагоди святкування Українською Греко-Католицькою Церквою 1025-ліття Хрещення Київської Руси та освячення 18 серпня у Києві Патріаршого собору УГКЦ Папа Франциск надіслав звернення, яке зачитав папський посланець литовський кардинал Аюдріс Юзас Бачкіс.

Папа Франциск наголосив: "Святкування 1025-річчя Хрещення Київської Русі доводить, що шлях до повної єдності між усіма учнями Христа - це не розкіш, а глибока потреба, необхідна для послідовного та дієвого проголошення послання Христа, а також для справжнього свідчення тієї єдності, про яку просив Христос в Отця, наближаючись до найвищого акту своєї жертовної любові».

Папа Франциск сподівається, що пам'ять про подію Хрещення Русі-України стане для УГКЦ новим поштовхом у євангелізації та пастирській діяльності, а відзначення 1025-річчя Хрещення Київської Русі стане часом благодаті для всієї української нації та для всіх народів.

 «Відзначення 1025-річчя Хрещення Київської Русі нехай, стане моментом благодаті для всієї української нації та для всіх народів, які святкують цю величну подію, зокрема і для братів православних. Але нехай це стане також і закликом до справжнього почуття особистої відповідальності з боку установ та кожного зокрема, за прикладом святого Володимира, працювати задля спільного матеріального та духовного блага нації; закликом до екуменічної відповідальності, щоб просити в Бога про дар єдності між усіма християнами та самим бути будівниками цієї єдності, не шкодуючи власних сил; закликом дивитися з довірою та надією в майбутнє, вказане Богом; закликом, зрештою, активізувати справу євангелізації та пастирської діяльності у її різних аспектах», – йдеться у привітанні Папи Франциска.