• Головна
  • Новини
  • Папа подякував людям, які писали до нього зворушливі листи...

Папа подякував людям, які писали до нього зворушливі листи

28.02.2013, 11:10
Папа подякував людям, які писали до нього зворушливі листи - фото 1
Папа Бенедикт ХVІ 26 лютого під час своєї прощальної аудієнції закликав католиків відновити довіру до Господа та подякував усім, хто перебував з ним поруч впродовж його понтифікату.

1_0_668760.jpgПапа Бенедикт ХVІ 26 лютого під час своєї прощальної аудієнції закликав католиків відновити довіру до Господа та подякував усім, хто перебував з ним поруч впродовж його понтифікату.

«Я хотів би звернутись до всіх із закликом відновити впевнену довіру до Господа, як діти ввіритись в Божі руки, впевнені у тому, що ці руки завжди підтримують і є тим, що дозволяє крокувати кожного дня, навіть у втомі. Я хотів би, щоб кожен почував себе любленим Тим Богом, Який віддав Свого Сина за нас і Який виявив нам Свою безмежну любов. Я хотів би, щоб кожен відчував радість бути християнином», - сказав Папа, звертаючись до близько 150 тисяч паломників, які зібралися на площі святого Петра у Ватикані та прилеглих вулицях.

«Але не лише Богові хочу подякувати в ці хвилини. Папа не самотній у керуванні човном святого Петра, хоча й на ньому лежить першочергова відповідальність», - зауважив Святіший Отець.

Бенедикт ХVІ зазначив, що поруч з ним Господь поставив багатьох людей, які допомагали нести радості та тягарі Петрового служіння – кардинали, єпископи, богопосвячені особи.

«Я хотів би, щоб моє привітання та моя вдячність досягла усіх: серце Папи розширяється на весь світ», - наголосив понтифік.

Окремо понтифік висловив вдячність дипломатам, акредитованих при Святому Престолі та людям, які протягом останніх днів надсилали йому зворушливі листи.

«Це правда, я отримую листи від великих цього світу – від Глав Держав та провідників релігій, від представників світу культури, тощо. Але я також отримую численні листи від простих людей, які пишуть просто з серця та дають відчути свою любов, що зроджується із перебування разом з Христом у Церкві», - цитує слова Бенедикта ХVІ Радіо Ватикан.

«Вони не пишуть до мене так, як пишеться, наприклад, до князя чи до когось великого, кого не знається. Вони пишуть мені, які брати та сестри, чи як сини і доньки, з почуттям дуже щирого родинного зв’язку. Тут можна відчутно доторкнутись до того, чим є Церква – це не організація, не асоціація для досягнення релігійних та гуманітарних цілей, але живе тіло, сопричастя братів і сестер у Містичному Тілі Ісуса Христа, Який усіх єднає. Саме так досвідчувати Церкву, могти майже доторкнутися руками до сили її істини та любові є причиною радості в той час, коли багато-хто говорить про її занепад. Ми ж бачимо, наскільки Церква є живою сьогодні!», - наголосив Папа.