Карикатуристка напророчила відставку Бенедикта XVI

13.02.2013, 14:20
Карикатуристка напророчила відставку Бенедикта XVI - фото 1
Малюнок зроблений ще в 2011 році. Дата співпала.

карикатура.jpgУ німецькому календарі Karicartoon 2013 знайшли пророцтво про відставку Папи Римського Бенедикта XVI. В сатиричному календарі видавництва Espresso відповідна карикатура була розміщена на розвороті з датою 10 лютого.

На малюнку зображено Папу Римського перед телевізором. Він звіряє заповнений лотерейний квиток з результатами, трансльованими по ТБ. Коли він розуміє, що виграв, Папа каже: "Господи, Боже мій! Завтра ж подаю у відставку!".

11 лютого Бенедикт XVI дійсно оголосив про своє рішення залишити святий престол. Автором пророчої карикатури стала художник Катаріна Греве. Вона зробила цей малюнок ще в 2011 році і відправила в видавництво Espresso, де він пролежав кілька років. Складаючи календар на 2013 рік, видавець Юрген Хольтфредер випадково поставив карикатуру саме на 10 лютого.

Сам Хольфредер заявив, що для нього цей збіг став справжнім шоком. За його словами, він укладає календарі вже 30 років і за цей час зустрічалися різні вдалі збіги, але не такого масштабу. Як відомо, 11 лютого Папа Римський Бенедикт XVI заявив про своє зречення від престолу. Про це повідомляє ТСН.