• Головна
  • Новини
  • Рада єпископських конференцій Європи відреагувала на відставку Папи...

Рада єпископських конференцій Європи відреагувала на відставку Папи

12.02.2013, 14:25
Після заяви Папи Бенедикта XVI про те, що він зрікається свого уряду, церковні лідери з усього світу надсилали Папі вирази свого здивування та вдячності за його служіння.

Після заяви Папи Бенедикта XVI про те, що він зрікається свого уряду, церковні лідери з усього світу надсилали Папі вирази свого здивування та вдячності за його служіння, а також молитовні побажання всього найкращого в період відставки.

На адресу Папи надійшло також звернення від Ради єпископських конференцій Європи (CCEE).

Його Святості

Папі Венедикту XVI
Ватикан

Святіший Отче,

почувши сьогодні вранці новину про Ваше рішення зректися уряду Верховного Понтифіка, ми хочемо висловити, від імені Ради єпископських конференцій Європи (CCEE), нашу сердечну вдячність Вашій Святості за вірне і відважне служіння, яким Ви провадили Церкву впродовж останніх років. Ми дякуємо Господу за Ваше багате вчительство, за Ваші послання, за турботу, якою Ви завжди огортали європейських єпископів, а також Ваше особисте свідчення віри і довіри до Господа, яким Ви виражали велику любов до усієї Церкви.

У цей час ми хочемо запевнити Вашу Святість у нашій духовній близькості, а також у тому, що ми продовжуємо служити Церкві з таким же запалом і вірою, як Ви нам показували і вчили нас.

У ці часи великих викликів і змін ми супроводжуватимемо Вас своїми молитвами, випрошуючи для Вас і Католицької Церкви божественну допомогу Святого Духа.

 

Кардинал Пітер Ердьо,
Архиєпископ Естергом-Будапешта,
Президент CCEE

Кардинал Анджело Баньяско,
Архиєпископ Генуї,
Віце-президент CCEE

Монс. Юзеф Міхалік,
Архиєпископ Перемишля,
Віце-президент CCEE

Заяву Ради єпископських конференцій Європи поширив Департамент інформації УГКЦ з посиланням на Католицький оглядач.