• Головна
  • Новини
  • Папа Бенедикт XVI привітав мігрантів, що зібралися на площі Святого Петра...

Папа Бенедикт XVI привітав мігрантів, що зібралися на площі Святого Петра

15.01.2013, 10:07
Папа Бенедикт XVI привітав мігрантів, що зібралися на площі Святого Петра - фото 1
Папа Бенедикт XVI привітав групи мігрантів, які в неділю, 13 січня 2013 р., опівдні, зібралися на площі Святого Петра у Ватикані, щоб разом зі Святішим Отцем проказати молитву «Ангел Господній».

Мігранти.JPGПапа Бенедикт XVI привітав групи мігрантів, які в неділю, 13 січня 2013 р., опівдні, зібралися на площі Святого Петра у Ватикані, щоб разом зі Святішим Отцем проказати молитву «Ангел Господній».

«Дорогі брати й сестри, сьогодні відзначаємо Всесвітній день мігранта та біженця. У цьогорічному посланні я порівняв міграцію з «паломництвом віри та надії». Той, хто залишає свою землю, робить це тому, що сподівається кращого майбутнього, але робить це також і тому, що ввіряється Богові, Який керує кроками людини, як це було з Авраамом. Таким чином, мігранти є носіями віри та надії у світі. До кожного з них звертаюся з привітанням, окремою молитвою та благословенням. Вітаю, зокрема, католицькі громади мігрантів, присутні у Римі, ввіряючи їх заступництву святої Франчески Кабріні та блаженного Джованні Батісти Скалабріні», – звернувся до мігрантів Папа.

Серед них були і представники українських громад Риму, які також спільно заколядували біля різдвяного вертепу на площі перед ватиканською базилікою, повідомляє Радіо Ватикан.