• Головна
  • Новини
  • У Ватикані розмови про кінець світу назвали безвідповідальними...

У Ватикані розмови про кінець світу назвали безвідповідальними

10.12.2012, 09:30
Префект Конгрегації віровчення архієпископ Герхард Людвіг Мюллер назвав розмови про кінець світу безвідповідальними й безглуздими.

Префект Конгрегації віровчення архієпископ Герхард Людвіг Мюллер назвав розмови про кінець світу безвідповідальними й безглуздими, повідомило в неділю радіо Ватикану.

"Це все непотрібне хвилювання", - заявив глава найбільш впливового відомства Римської курії і додав, що в християнській традиції не прийнято обговорювати конкретні дати кінця світу, а у нього на 21 грудня заплановано зустрічі і важливі справи.

Архиєпископ вважає, що роз`єднаність заважає сучасним людям жити в радості. Він побажав усім християнам на свята Різдва Христового "більше триматися разом, радіти й оптимістично дивитися в майбутнє". Різдво, на думку Мюллера, це хороший час, щоб не тільки зануритися в ностальгічні емоції, але й стати більш відкритими та доброзичливими.

Тим часом очікування катаклізмів, пов`язаних з тим, що календар майя закінчується 21 грудня 2012 року, широко поширене навіть у країнах, де католики становлять значну більшість.

Зокрема, в Чилі опубліковані в п`ятницю результати опитування громадської думки показали, що приблизно чверть громадян мають намір 21 грудня під тим чи іншим приводом не піти на роботу, причому близько 30% опитаних хочуть попросити начальство виплатити їм зарплату авансом - до настання кінця світу. Про це інформує УНІАН-релігії.