У Римі обрано протоархимандрита Василіанського Чину

14.07.2012, 16:51
У Римі обрано протоархимандрита Василіанського Чину - фото 1
10 липня члени Головної Управи, Протоігумени та Делегати з десяти Провінцій Чину обрали нового головного настоятеля – о. Генезіо Віомара (ЧСВВ).

exklusiv.gifGenezio.jpgЯк повідомляла РІСУ, головним завданням XII Римської Генеральної Капітули Василіанського Чину Святого Йосафата став перегляд діяльності за останнє чотириріччя, обрання Головного Настоятеля на наступних 8 років та його радників на наступне чотириріччя. 10 липня члени Головної Управи, Протоігумени та Делегати з десяти Провінцій Чину обрали нового головного настоятеля – о. Генезіо Віомара (ЧСВВ).

Він народився в українській родині у Бразилії в 1957 році, там же вступив до Чину. Висвячений на священика ЧСВВ в 1984 році, свого часу був ректором Української папської колегії священномученика Йосафата. До моменту вибору на Протоархимандрита о.Генезіо виконував служіння Протоігумена Бразилійської Провінції ЧСВВ. Отець Генезіо представляє Чин перед Вселенською Церквою і суспільством, є законним представником Чину і має владу управління як у внутрішній, так і у зовнішній сферах, щодо всіх ченців і всього того, що стосується духовного та організаційного управління всіх Провінцій і чернечих Осідків Чину, згідно з нормами загального права і Статуту Василіянського Чину.

Окрім цього,  учасники Капітули обрали чотирьох Головних Радників: отців Йоанікія Чверенчука та Єфрема Кончака з української Провінції Найсвятішого Спасителя, і отців Маврикія Попадюка та Степана Стареправо з Провінції святого Йосифа в Бразилії. З-поміж них було обрано Генерального Вікарія. Ним став о. Йоанікій, який до середини лютого 2012 року був Протоігуменом Провінції отців Василіан Найсвятішого Спасителя в Україні. Про це інформує Радіо Ватикан.