• Головна
  • Новини
  • Папа Бенедикт ХVI побажав, щоб Чемпіонат Європи з футболу сприяв побудові мирного суспільства...

Папа Бенедикт ХVI побажав, щоб Чемпіонат Європи з футболу сприяв побудові мирного суспільства

08.06.2012, 18:00
Папа Бенедикт ХVI побажав, щоб Чемпіонат Європи з футболу сприяв побудові мирного суспільства - фото 1
З нагоди початку Чемпіонату Європи з футболу "Євро 2012", який стартує 8 червня в Польщі і Україні, Папа Бенедикт ХVI надіслав спеціальне послання до голови Конференції католицьких єпископів Польщі, Архиєпископа Юзефа Міхаліка.

Papa_w.jpgЗ нагоди початку Чемпіонату Європи з футболу "Євро 2012", який стартує 8 червня в Польщі і Україні, Папа Бенедикт ХVI надіслав спеціальне послання до голови Конференції католицьких єпископів Польщі, Архиєпископа Юзефа Міхаліка.

Святіший Отець зазначив, що в цій спортивній події беруть участь не тільки організатори, спортсмени і вболівальники, але різним чином і в різних проявах, все суспільство. "Також і Церква не залишається байдужою до цієї події, особливо в забезпеченні духовних потреб тих, хто бере участь в ній. З вдячністю я прийняв інформацію, що під час цих ігор відбудуться душпастирські зустрічі, молитви і Служби Божі", – написав Папа у посланні, яке поширила Білоруська служба Радіо Ватикан.

Бенедикт ХVI згадав блаженного Папу Івана Павла II, який сказав, що спортивні заходи сприяють побудові громадянського суспільства, в якому протистояння замінюється здоровою конкуренцією, а конфлікти замінюються мирними спортивними зустрічами. "Командні види спорту, особливо футбол, є важливою школою у вихованні почуття поваги до іншого, особливо до спортивного противника, в дусі особистої жертовності на благо добра всієї команди, через підвищення якості кожного елемента, який її створює. Одним словом, у подоланні логіки індивідуалізму та егоїзму, які часто є характерними для людських відносин", – написав Папа і додав, що спортивні заходи мають сприяти логіці братерства і любові, на всіх рівнях, будуючи справжнє загальне благо.

На закінчення свого послання Папа закликав усіх, хто займається організацією Чемпіонату Європи, щоб він став вираженням найблагородніших чеснот, духа миру й щирої радості. "В молитві я довіряю Богові пастирів, волонтерів, футболістів, вболівальників і всіх тих, хто займається підготовкою і хорошим проведенням Чемпіонату", - написав на завершення свого послання Бенедикт ХVI. Про це інформує Католицький оглядач.