Сьогодні рівно сім років з часу обрання Папи Бенедикта XVI

19.04.2012, 09:35
Сьогодні рівно сім років з часу обрання Папи Бенедикта XVI - фото 1
19 квітня 2005 року кардинал-протодиякон Хорхе Артуро Медіна Естевес повідомив всьому світу рішення конклаву про те, що кардинали обрали 264-го Наступника святого Петра, яким став кардинал Йозеф Ратцінгер, взявши ім’я Бенедикта XVI.

PapstBenedikt16.gif«Annuntio vobis gaudium magnum; habemus Papam» (Звіщаю вам велику радість: маємо Папу) – сім років тому, 19 квітня 2005 року, цими словами, виголошеними з лоджії базиліки Святого Петра у Ватикані, кардинал-протодиякон Хорхе Артуро Медіна Естевес розпочав традиційне оголошення, повідомляючи всьому світу рішення конклаву про те, що кардинали обрали 264-го Наступника святого Петра, яким став кардинал Йозеф Ратцінгер, взявши ім’я Бенедикта XVI.

І ось, на балконі над площею Святого Петра з’являється усміхнена та схвильована постать 265-го Єпископа Риму, Глави Католицької Церкви. «Дорогі брати й сестри, – розпочав своє перше слово Папа Бенедикт XVI, – після великого Папи Івана Павла ІІ, кардинали обрали мене, простого і покірного працівника у Господньому винограднику. Мене потішає той факт, що Господь вміє працювати та діяти також і недостойним знаряддям, тож, передовсім, поручаюся вашим молитвам. У радості Воскреслого Господа, довіряючи Його постійній допомозі, йдімо вперед. Господь нам допоможе а Марія, Його Пресвята Мати, стоятиме по нашому боці», – сказав Святіший Отець та уділив своє перше благословення «Urbi et Orbi».

За повідомленням Радіо Ватикан, прослідкувавши за перебігом понтифікату Папи Бенедикта XVI, можемо зауважити, що не бракувало теплих зустрічей з численними вірними у Римі і в усьому світі під час його Апостольських подорожей, з якими він вже відвідав усі континенти. Не бракувало й неприємних моментів та труднощів, які, однак, не похитнули його довір’я до Всемогутнього Бога, Якого він несе людям і до Якого провадить понад мільярд вірних.

Нести людям Бога і вести людей до Бога, Який об’явився в Христі Ісусі. Цими словами можна охарактеризувати служіння Бенедикта XVI, який прагне скерувати віру у діалог, пошук єдності і надати їй силу свідчення діяльної любові. І саме доводячи, що християнство є справжньою релігією, а також наголошуючи на його громадській та суспільній ролі, цей Папа став для багатьох «незручним». Адже він спонукує світ запитувати себе про істину.

Як йдеться у повідомленні, Бенедикт XVI переконливо проповідує дві речі: що Бог є Любов’ю і що Бог є Істиною.