Папа Бенедикт XVI помолився за мігрантів і біженців

17.01.2012, 14:25
Папа Бенедикт XVI помолився за мігрантів і біженців - фото 1
Глава Католицької Церкви акцентував на тому, що мігранти є людьми, а не цифрами статистичних даних.

Ben_Pope.jpgПід час недільної молитви Angelus 15 січня Папа звернувся до присутніх на площі святого Петра Бенедикт XVI з нагоди Всесвітнього дня мігрантів. Бенедикт XVI наголосив, що сьогодні у світі є мільйони мігрантів та біженців. «Це чоловіки і жінки, діти, молодь і літні люди, які шукають місця, де вони можуть жити у мирі», – сказав Бенедикт XVI. Глава Католицької Церкви акцентував на тому, що мігранти є людьми, а не цифрами статистичних даних. Повідомляє Zenit.

Цьогорічне послання з нагоди дня мігрантів та біженців Папа присвятив темі «Міграція і нова євангелізація». За його словами: «мігранти є не лише тими, до кого звернена Нова Євангелізація, але вони можуть бути й проповідниками Євангелія своїм життям в сучасному світі та зокрема у колах їх перебування». Своє послання Папа завершив словами «Запевняю всіх у своїй молитві і уділяю апостольське благословення».

Як повідомляє прес-служба УГКЦ в Італії, в цей день до молитви за мігрантів, яку очолив Бенедикт XVI, приєдналась також українська громада Рима. А після обіду мігранти, які проживають в Вічному місті, зібрались на спільну Літургію в храмі Святого Духа, яку очолив архиєпископ Зиґмунд Зімовский, Президент Папської Ради в справах душпастирства служби охорони здоров’я, у співслужінні Директора фундації "Мігрантес" при Римській Архидієцезії о. Пієрпауло Феліколо та чисельних національних капеланів.

Візначили 98 Всесвітній день мігранта також у Равенні. 15 січня 2012 року у Базиліці «Санта Марія ін порто», що у м. Равена, відбулася Архиєрейська Літургія, яку очолив Монс. Джіюзеппе Веруккі, правлячий Архиєрей Равенської Архиєпархії, у співслужінні о. Пієтро Гандолфі, директора єпархіальної служби «Мігрантес», о. Віктора Двикалюка, капелана для українців, які проживають на території Равенської архиєпархії.