У 2012 році Папа Римський в Україну їхати не планує

03.12.2011, 12:15
У 2012 році Папа Римський в Україну їхати не планує - фото 1
У 2012 році Бенедикт XVI менше подорожуватиме світом, ніж цього року. Його чекатиме нелегка березнева подорож на Кубу і до Мексики, і, можливо, візит до Лівану та Ірландії. А от України, попри очікування, в розкладі його подорожей на наступний рік немає.

Папа Бенедикт XVI в Україну поки що не збираєтьсяУ 2012 році Бенедикт XVI менше подорожуватиме світом, ніж цього року. Його чекатиме нелегка березнева подорож на Кубу і до Мексики, і, можливо, візит до Лівану та Ірландії. А от України, попри очікування, в розкладі його подорожей на наступний рік немає.

Як повідомляє католицький часопис CREDO з посиланням на видання "Католицький оглядач", важкість подорожі на Кубу полягає у поважному віці Папи (85 років йому виповниться у квітні), але Бенедикт XVI хоче зустрітись там зі всім католицьким світом Латинської Америки. Нагадаємо, що саме з Мексики у 1979 році свої папські паломництва розпочав Йоан Павло ІІ.

Лікарі вже давно рекомендують Папі уникати довгих подорожей літаком. Крім того, з причини занадто високого положення Мехіко над рівнем світового океану Святіший Отець не зможе відвідати мексиканської столиці.

Прем’єр Лівану Наджіб Мікаті запросив Папу відвідати його країну, цей візит може відбутись у вересні 2012 року. Незважаючи на дипломатичний конфлікт між Ватиканом та урядом Ірландії, все ще залишається ймовірність відвідання Папою Дубліна в часі червневого Євхаристійного Конгресу.

Про візит Папи до України наразі нічого не повідомляється.

Як неодноразово повідомлялось у ЗМІ, українські єрархи протягом останнього року неодноразово запрошували Бенедикта XVI відвідати Україну. Так, на засіданні XXXV конференції римо-католицьких єпископів України архиєпископ Мечислав Мокшицький поінформував, що Папі Бенедикту надіслане запрошення відвідати Україну з нагоди завершення Всеукраїнського Євхаристійного Конгресу у 2012 році та 600-ї річниці перенесення єпископської римо-католицької столиці з Галича до Львова. Ватикан прийняв запрошення, натомість це не означає, що візит Папи Бенедикта XVI в Україну однозначно відбудеться. Пізніше Львівський Митрополит РКЦ під час короткої зустрічі з Папою Римським у Німеччині ще раз запросив Понтифіка відвідати Україну.

Запрошення Папі Римському відвідати Україну також передав предстоятель УГКЦ Святослав (Шевчук).