Папа Бенедикт ХVІ проголосив «Рік віри»

17.10.2011, 11:15
Папа Бенедикт ХVІ проголосив «Рік віри» - фото 1
11 жовтня наступного, 2012 року, з нагоди відзначень 50-річчя відкриття ІІ Ватиканського Собору, розпочнеться «Рік віри».

Папа_Бенедикт.jpg11 жовтня наступного, 2012 року, з нагоди відзначень 50-річчя відкриття ІІ Ватиканського Собору, розпочнеться «Рік віри». 

«Хочу повідомити, що я вирішив проголосити «Рік віри», який буде супроводжуватися відповідним Апостольським листом. Цей «Рік віри» почнеться 11 жовтня 2012 року, в 50-ту річницю відкриття Другого Ватиканського Собору, і закінчиться 24 листопада 2013 року, у празник Христа-Царя всесвіту», – цими словами під час проповіді 16 жовтня в базиліці святого Петра у Ватикані, Папа Бенедикт ХVІ проголосив «Рік віри».

За словами Римського архиєрея, цей рік «буде часом благодаті і зобов’язання в дедалі повніше навернення до Бога, щоб зміцнити нашу віру в Нього і з радістю звіщати Його людині наших часів».

А опівдні, перед промовлянням молитви «Ангел Господній» з тисячами прочан, зібраних на площі перед базилікою святого Петра, Бенедикт ХVІ ще раз повідомив про проголошення «Року віри», вказавши, що мотиви, мета та напрямні цього «Року» будуть викладені в окремому Апостольському листі, який незабаром буде опублікований.  Про це інформує Радіо Ватикан.