• Головна
  • Новини
  • У Ватикані представили катехитичний посібник для молоді Youcat...

У Ватикані представили катехитичний посібник для молоді Youcat

14.04.2011, 10:41
У Ватикані представили катехитичний посібник для молоді Youcat - фото 1

У Ватиканському прес-центрі 13 квітня 2011 р., відбулася прес-конференція, під час якої представлено молодіжний катехитичний посібник для молоді Youcat, написаний в рамках приготування до Всесвітніх Днів Молоді, які у серпні відбуватимуться у Мадриді, столиці Іспанії, за участі Папи Бенедикта XVI.

molod.gifУ Ватиканському прес-центрі 13 квітня 2011 р., відбулася прес-конференція, під час якої представлено молодіжний катехитичний посібник для молоді Youcat, написаний в рамках приготування до Всесвітніх Днів Молоді, які у серпні відбуватимуться у Мадриді, столиці Іспанії, за участі Папи Бенедикта XVI. Про це повідомляє Радіо Ватикан.

Під час представлення виступили кардинал Станіслав Рилко, Президент Папської Ради в справах мирян, під патронатом якої відбуваються Всесвітні Дні Молоді, кардинал Крістоф Шенборн, Віденський архиєпископ, який був ініціатором проекту, архиєпископ Ріно Фізікелла, Президент Папської Ради з питань нової євангелізації, Бергард Майзер, видавець посібника, та двоє представників від молоді, що брала участь у написанні катехизму.

Кардинал Рилко звернув увагу на те, що поява такого катехизму гармонійно пов’язується з темою серпневої зустрічі, яка звучить «Вкорінені та збудовані на Христі, міцні у вірі». Дні молоді – це заходи, під час яких молодь покликана зустрітися з Христом та йти за Ним. «У цій перспективі, – зазначив Президент Папської Ради в справах мирян, – Youcat є великим даром та ефективним внеском у завдання зробити віру молоді міцнішою, дедалі вірнішою навчанням Церкви та рішучішою, щоб ділитися з іншими основами власної надії».

На думку архиєпископа Фізікелли, Youcat є цінним засобом для нової євангелізації у молодіжному світі. Його особливістю є те, що він відповідає вимогам теперішнього часу, коли потрібно вміти представити спадщину віри, яку християни сповідують протягом віків, простою, цілісною та доступною для молоді мовою.

Розповідаючи про внесок молоді у написання посібника, семінарист Ніколаус Маґніс зазначив, що молодь, в основному, брала участь в обговоренні та формулюванні вміщених у ньому запитань. Він наголосив, що Youcat, не написаний «молодіжним сленгом», але також – не виключно богословською мовою, зрозуміння якої вимагає теологічних студій. Молодь також займалася збиранням фотографій та ілюстрацій.