• Головна
  • Новини
  • На беатифікацію Івана Павла ІІ не буде витрачено жодних коштів з державного бюджету...

На беатифікацію Івана Павла ІІ не буде витрачено жодних коштів з державного бюджету

08.04.2011, 10:16
На беатифікацію Івана Павла ІІ не буде витрачено жодних коштів з державного бюджету - фото 1
У Ватикані добре розуміють важкий момент, який зараз переживають італійські родини.

ioan-paul.gifУ Ватикані 5 квітня 2011 р. відбулася прес-конференція, присвячена організаційним заходам, що стосуються урочистої беатифікації Слуги Божого Івана Павла ІІ. Серед обговорених питань було також питання, що стосувалося фінансування. Кардинал Аґостіно Валліні, Вікарій Папи для Римської дієцезії, у цьому контексті зазначив, що для організації заходів з державного бюджету не буде взято жодних коштів.

«Ми розуміємо важкий момент, який переживають італійські родини, – сказав він. – Від парафій та Карітасу ми знаємо, що громадяни зазнають труднощів, тому ми не хотіли робити додаткового навантаження на казну… Фінансування відбуватиметься з допомогою різних інституцій, банків, і т.д., та зусиллями з нашого боку».

Відповідаючи на зустрічне запитання щодо походження коштів, о. Сезар Атюір з Римської Організації Паломництв додав, що було створено спеціальний комітет для вивчення «етичності пожертв, які отримуються», хоча, зазначив він, «сьогодні важко знайти підприємство щодо моральності якого усі були б одностайними». Він також наголосив на тому, що спеціальний квиток «JPII pass», приготований Римською Організацією Паломництв – це не перепустка на богослужіння, а доступ до певних послуг, таких як громадський транспорт, відвідування музеїв і таке інше.

Щодо зростання цін на проживання в готелях, священик зазначив, що одна із мереж – Федерація Готелів та майже всі заклади, що до неї входять, підписали «угоду про чесність» на час проведення беатифікації. Крім того, додав він, «місце в Римі можна знайти також і в чернечих домах, а адміністрація регіону Лаціо приготовляє наметове містечко для молоді». Про це повідомляє Радіо Ватикан.