Папа отримав подарунок від президента Росії

17.02.2011, 17:28
Папа отримав подарунок від президента Росії - фото 1
Святіший Отець Бенедикт XVI прийняв президента Російської Федерації Дмитра Медведєва з дружиною та особами із супроводу на приватній аудієнції 17 лютого.

Бенедикт_XVI.jpgСвятіший Отець Бенедикт XVI прийняв президента Російської Федерації Дмитра Медведєва з дружиною та особами із супроводу на приватній аудієнції 17 лютого.

Дмитро Медведєв подарував Папі останній опублікований том "Православної енциклопедії"., а також видане до 80-річчя від дня народження Бориса Єльцина листування першого президента РФ з главами інших держав та урядів, при цьому зазначивши, що до видання увійшло й листування з Апостольським Престолом. Зі свого боку, Папа Римський обдарував гостя невеликим панно, вирізьбленим із каменю, із зображенням собору святого Петра.

Після зустрічі з Папою президент Росії разом із міністром закордонних справ Сергієм Лавровим мав розмову з кардиналом Тарчізіо Бертоне, Державним секретарем Апостольської Столиці, якого супроводжував архиєпископ Доменік Мамберті, секретар у справах стосунків з державами.

В комюніке прес-центру Ватикану вказано, що обидві сторони висловили задоволення з приводу стану наявних стосунків та підкреслили бажання їх зміцнювати. Визнано плідну співпрацю між Апостольською Столицею та Російською Федерацією як у сфері сприяння людським та християнським цінностям, так і в культурному й суспільному середовищах, а також підкреслено позитивний досвід, який може дати суспільству міжрелігійний діалог. Також відбувся обмін думками щодо міжнародної ситуації, зокрема на Близькому Сході.

Дмитро Медведєв уже зустрічався з Бенедиктом XVI у Ватикані 3 грудня 2009 року. Цього разу президент Росії перебуває в Італії на офіційне запрошення президента цієї країни Джорджо Наполітано з нагоди відкриття Року російської культури та російської мови в Італії та Року італійської культури та мови в Росії.